Legume cu sos de soia

08.04.2015 5 comentarii

Iată o rețetă deosebită, simplă și rapidă, potrivită pentru cei care țin post zilele acestea și pentru vegetarieni.

  1. Iată o rețetă deosebită, simplă și rapidă, potrivită pentru cei care țin post zilele acestea și pentru  vegetarieni.

    Bucătărie: chinezească
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 2 porții
    Timp de preparare: 10 minute
    Timp de gatit: 8 minute

    Ingrediente:

    • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
    • 4 căței de usturoi, feliați subțire
    • 2-3 cm bucată de ghimbir proaspăt, tăiat felii subțiri și apoi julienne
    • 10 cm bucată de castravete, curățat de semințe și tăiat fâșiuțe
    • 1 morcov, curățat, tăiat bucăți de 5 cm lungime, feliat și tăiat julienne
    • 1 ardei gras verde, curățat și tăiat julienne
    • 1 ardei gras roșu, sau galben, curățat și tăiat julienne
    • 4 cepe verzi, tăiate bucăți de 5 cm lungime și apoi tăiate julienne
    • 50 g muguri de fasole din cutie, bine scurți
    • 2 linguri de sos de soia
    • 1 lingură de sos hoisin
    • 2 lingurițe de zahăr brun
    • 2 lingurițe de pastă de ardei iute
    • 2 lingurițe de suc de lămâie
    • 1 lingurița de ulei brun de susan
    • 1 lingură de semințe de susan


    Rețetă

    Se încinge un wok, se adaugă uleiul și se înclină vasul ca să se întindă uniform. Când este încins se adaugă usturoiul și ghimbirul și se prăjesc la foc iute, amestecând continuu, timp de 1 minut. Între timp, într-o tigăiță, se prăjesc uscat semințele de susan 20-30 de secunde, la foc mic-mediu, fără ulei. Când încep să se rumenească, se ia tigaia de pe foc.

    Legume cu sos de soia - usturoiul si ghimbirul se prajesc in wok

    Se adaugă morcovii, castravetele și ardeii grași și se continuă 3-4 minute, până ce legumele sunt fragede, dar se păstrează încă crocante.

    Legume cu sos de soia - se adauga morcovii, castravetii si ardeii grasi

    Între timp se amestecă sosul de soia cu sos hoisin, suc de lămâie, zahăr și pastă de ardei iute. Se toarnă mixtura în wok și se amestecă. Se adaugă ceapa verde, mugurii de fasole și uleiul brun de susan și se amestecă din nou.

    Legume cu sos de soia - se adauga sosul de soia amestecat cu sos hoisin, lamaie, zahar si ardei iute

    Se servesc legumele imediat, presărate cu semințe de susan.

    Legume cu sos de soia - se presara legumele cu seminte de susan prajit

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • marioara

    Cred ca este o minune de mincare ,si sanatoasa si satioasa .

    31.03.2011
  • anon799

    soia este otrava, global soia este modificata genetic ~80% s-a dovedit ca soia duce la infertilitate - contine isoflavone, un fel de phytoestrogen ce se aseamana cu hormonul estrogen la oameni, ce produc infertilite, cancer la san, blocheaza functiile endocrine... - poate modifica ciclul menstrual - contine si aluminiu in laptele bebelusilor

    03.04.2011
  • Elyna

    mmm....ceva exotic....trebuie sa fie foarte gustos si...Picant

    05.04.2011
  • Daniel

    anon799, nu mai vorbi prostii ca sperii lumea degeaba. s-a dovedit stiintific ca phytoestrogenele din soia n-au nici un efect asupra fertilitatii.

    25.08.2011
  • simona

    foarte gustos si sanatos-ca toate retetele chinezesti.

    18.03.2012
Autor: Radu Popovici