Legume la cuptor

O combinaţie simplă, dar savuroasă, găteşte legume la cuptor atunci când îţi doreşti ceva uşor, ţii post sau vrei un preparat gustos, sănătos şi fără carne.
-
Ingrediente
sparanghel
ardei gras roşu
ardei gras galben
2-3 cartofi
1 broccoli
morcovi
ardei capia
sare, piper
rozmarin
ulei de măsline
Mod de preparare
Spală bine legumele.
Curăţă sparanghelul la capete şi feliază celelalte legume.
Pune apă cu puţină sare la fiert. Când fierbe, adaugă broccoli şi tulpinile de sparanghel. Lasă 6 minute, după care scoate-le.
Pune să fiarbă cartofii în coajă şi, după ce s-au fiert, curăţă-i de coajă şi taie-i în sferturi.
Unge cu ulei o tavă întinsă, adaugă hârtie de copt peste, unge-o şi pe ea cu puţin ulei, după care adaugă legumele date în prealabil în puţin ulei de măsline.
Sărează, piperează şi dă-le cu rozmarin.
Dă la cuptor câteva minute, până devin puţin rumenii.
