Legume la cuptor

09.08.2016 0 comentarii

O combinaţie simplă, dar savuroasă, găteşte legume la cuptor atunci când îţi doreşti ceva uşor, ţii post sau vrei un preparat gustos, sănătos şi fără carne.

  1. Ingrediente

    sparanghel
    ardei gras roşu
    ardei gras galben
    2-3 cartofi
    1 broccoli
    morcovi
    ardei capia
    sare, piper
    rozmarin
    ulei de măsline

    Mod de preparare

    Spală bine legumele.

    Curăţă sparanghelul la capete şi feliază celelalte legume.

    Pune apă cu puţină sare la fiert. Când fierbe, adaugă broccoli şi tulpinile de sparanghel. Lasă 6 minute, după care scoate-le.


    Pune să fiarbă cartofii în coajă şi, după ce s-au fiert, curăţă-i de coajă şi taie-i în sferturi.

    Unge cu ulei o tavă întinsă, adaugă hârtie de copt peste, unge-o şi pe ea cu puţin ulei, după care adaugă legumele date în prealabil în puţin ulei de măsline.

    Sărează, piperează şi dă-le cu rozmarin.

    Dă la cuptor câteva minute, până devin puţin rumenii.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro