Legume la grătar
Ţii post şi nu mai ştii ce să găteşti? Sau poate vrei ceva uşor, fără carne? Ei bine, următoarea reţetă de legume la grătar e şi savuroasă, şi uşor de făcut!
-
Ingrediente
8 ciuperci
Sare, piper
Ulei de măsline
Suc de lămâie
Boia de ardei roşie (dulce sau picantă, în funcţie de preferinţă)
4 cartofi
1 dovlecel
Roşii
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
Ketchup sau bulion
Mod de preparare
Curăţă ciupercile, spală-le, lasă-le un pic să se zvânte, după care dă-le cu puţină sare.
Adaugă-le într-un bol şi amestecă-le cu un sos format din 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă suc de lămâie, un vârf de cuţit boia de ardei, sare şi piper.
Dă ciupercile prin acest amestec.
Separat, pune la fiert 4 cartofi în coajă, cu puţină sare. Lasă cam 20 de minute, până când sunt fierţi, după care decojeste-i când sunt calzi încă.
Taie-i în bucăţi mai mari.
Pe grătarul încins, adaugă toate legumele: cartoful, ciupercile, 1 dovlecel tăiat cuburi, roşii tăiate pe jumătate, ardei gras roşu şi verde.
Când toate sunt uşor rumenite, scoate-le într-un bol şi amestecă-le cu sare, piper, 1 linguriţă ulei de măsline, zeamă de lămâie şi, dacă doreşti, un pic de bulion sau ketchup.