Legume la grătar

17.03.2017 0 comentarii

Ţii post şi nu mai ştii ce să găteşti? Sau poate vrei ceva uşor, fără carne? Ei bine, următoarea reţetă de legume la grătar e şi savuroasă, şi uşor de făcut!

  1. Ingrediente

    8 ciuperci
    Sare, piper
    Ulei de măsline
    Suc de lămâie
    Boia de ardei roşie (dulce sau picantă, în funcţie de preferinţă)
    4 cartofi
    1 dovlecel
    Roşii
    1 ardei gras roşu
    1 ardei gras verde
    Ketchup sau bulion

    Mod de preparare

    Curăţă ciupercile, spală-le, lasă-le un pic să se zvânte, după care dă-le cu puţină sare.

    Adaugă-le într-un bol şi amestecă-le cu un sos format din 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă suc de lămâie, un vârf de cuţit boia de ardei, sare şi piper.

    Dă ciupercile prin acest amestec.

    Separat, pune la fiert 4 cartofi în coajă, cu puţină sare. Lasă cam 20 de minute, până când sunt fierţi, după care decojeste-i când sunt calzi încă.

    Taie-i în bucăţi mai mari.

    Pe grătarul încins, adaugă toate legumele: cartoful, ciupercile, 1 dovlecel tăiat cuburi, roşii tăiate pe jumătate, ardei gras roşu şi verde.

    Când toate sunt uşor rumenite, scoate-le într-un bol şi amestecă-le cu sare, piper, 1 linguriţă ulei de măsline, zeamă de lămâie şi, dacă doreşti, un pic de bulion sau ketchup.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro