Legume și fructe cu pulpa albă pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (studiu)

29.05.2017 0 comentarii

Nu toate fructele și legumele au același potențial de prevenire a riscului de accident vascular cerebral (AVC), ci acesta variază în funcție de culoarea pulpei, scrie passionsante.be.

  1. Studii anterioare arătaseră că un consum ridicat de fructe și legume scade riscul de a fi victima unui AVC.

    O echipă de cercetători olandezi, care publică un articol pe această temă în revista 'Stroke', au mers însă mai departe, ocupându-se de efectul protector în funcție de culoarea pulpei fructului sau legumei.

    Au fost strânse date despre circa 20.000 de adulți, cu vârsta medie de 41 de ani, incidența AVC fiind observată în zece ani, paralel cu obiceiurile alimentare. Fructele și legumele au fost împărțite în patru categorii: verzi (varză, salată), portocalii/galbene (citrice), roșii/violet (legume roșii) și albe (îndeosebi merele și perele).

    Nicio asociere n-a fost depistată între primele trei grupe și AVC.

    În schimb, marii amatori de fructe și legume cu pulpa albă au prezentat un risc de AVC mai mic cu 52% față de cei care nu consumă astfel de alimente.

    Un aport zilnic de 25 g — foarte mic — de fructe și legume albe scade riscul de AVC cu 9%. Prin urmare, un măr sau o pară pe zi este tocmai ce trebuie, încheie passionsante.be.

    Sursa: AGERPRES
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro