Lipie cu brânză şi salată de legume

24.05.2016 0 comentarii

La micul-dejun, prânz sau pacheţelul de la serviciu? Orice ai alege, varianta asta e perfectă: lipie cu brânză şi salată de legume! Uite mai jos cum se face!

  1. Ingrediente

    2 lipii
    4 felii de brânză mai tare
    2 ouă
    un pic de făină
    sare, piper
    ceapă verde
    varză roşie
    salată verde
    1 avocado
    usturoi verde
    3-4 morcovi
    ardei gras verde
    castravete crud
    ulei de măsline
    2 linguri suc de lămâie
    2-3 linguri bulion sau sos de roşii

    Mod de preparare

    Bate 2 ouă cu un pic de făină până faci un aluat moderat ca consistenţă.

    Adaugă sare şi piper.

    Ia feliile de brânză, dă-le întâi prin puţină făină, după care prin amestecul de mai sus.

    Pune-le în 100 ml ulei încins şi prăjeşte-le bine, pe ambele părţi.

    Lasă-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.

    Pregăteşte apoi salata din: ceapă verde, varză roşie, salată verde, usturoi verde, avocado, ardei gras verde şi castravete crud.

    Feliază în funcţie de preferinţă şi amestecă totul.

    Ia lipiile şi umple-le astfel: aşază un strat din salată de legume, după care o felie de brânză prăjită. Adaugă puţin sos realizat din bulion, sare şi piper, apoi iar o felie de pâine prăjită şi iar salata de legume.

    Împătureşte şi serveşte cu salata care ţi-a mai rămas şi morcovii pregătiţi pe grătar sau la cuptor.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro