Lipie cu somon afumat şi legume

Gustările perfecte au un mix de arome, gusturi şi culori! Ce zici de această reţetă de lipie cu somon afumat şi legume? Se încadrează în descriere, nu-i aşa?
-
Ingrediente
2 bucăţi somon afumat
2 cepe roşii
1 legătură pătrunjel
2-3 căţei de usturoi
1 ridiche
1 salată verde
sare, piper
suc de lămâie
Pentru aluatul de lipie (poţi folosi şi 2 bucăţi de pâine prăjită)
400 g făină
4 linguri ulei de măsline
20 g drojdie proaspătă
1 vârf de cuţit sare
1 cubuleţ margarină
Mod de preparare
Frământă ingredientele pentru lipie până se formează un aluat potrivit de tare. Lasă 30 de minute, la crescut.
După, împarte coca în două bucăţi.
Întinde prima bucată pe o planşetă presărată cu făină, în formă rotundă şi într-un strat de 5 mm grosime.
Procedează la fel şi cu cea de-a doua bucată.
Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi bagă la cuptorul încins. Lasă-le până se rumenesc.
După, scoate-le şi unge-le cu un amestec format din ulei de măsline şi 2-3 căţei de usturoi mărunţiţi.
Presară sare, după aceea aşază un strat de ceapă roşie, tăiată rondele, o ridiche, o salată verde, 1 fileu de somon afumat tăiat bucăţele, iar peste el la fel, legumele.
La final, presară cu piper, scurge puţină lămâie şi ornează cu pătrunjel.
