Macrou în oţet

04.07.2017 0 comentarii

Cu siguranţă te-au tentat borcanele de macrou în oţet, din comerţ! Ei bine, e timpul să înveţi să le prepari şi tu pentru că reţeta este una destul de simplă!

  1. Ingrediente

    5 bucăţi de macrou
    3 linguriţe sare
    oţet
    1 linguriţă zahăr
    apă rece
    3 linguri ulei
    boabe de piper
    2 foi de dafin

    Mod de preparare:

    Spală 5 bucăţi de macrou. Taie căpăţânile. Curăţă bine peştele înăuntru. Spală cu apă rece. După aceea, taie în rondele de aproximativ 5 cm.

    Aşază bucăţile într-o cratiţă mai mare, adaugă sare după preferinţă (cam 2 linguriţe) şi piper.

    Într-o cană, separat, pune 1 parte de oţet şi 3 părţi de apă rece. Adaugă aici 1 linguriţă de zahăr, 1 linguriţă de sare şi 2 linguri de ulei.

    Amestecă foarte bine şi toarnă peste peşte, într-atât încât peştele să fie acoperit cam de 1 cm de lichid.

    Gustă lichidul. Dacă ţi se pare prea oţeţit, adaugă apă, dacă este prea slab, adaugă oţet.

    Presară peste ele boabe de piper şi foile de dafin.

    Fierbe la foc foarte mic, cel mult 30 de minute.

    Spre final, se va forma o spumă pe care trebuie să o aduni.

    Când peştele este făcut, închide focul şi mai lasă 15 minute.

    Când s-a răcit lichidul, scoate bucăţile de peşte, pune-le în borcane de geam şi toarnă peste ele lichidul.



     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro