Mămăliguță prăjită cu sos roșu

16.06.2011 5 comentarii
  1. Niciodată nu arunc mămăliga ce rămâne de la o masă. Îmi place foarte mult s-o prăjesc a doua zi și s-o bag în diverse combinații, mai mult sau mai puțin simple. De data asta, m-am gândit eu să-i fac un sos și să o împrietenesc cu brânză de oaie și cârnat afumat. Și bună combinație am făcut.

    Ingrediente

    • 2-3 felii de mămăligă
    • 1 cârnat afumat
    • 50 g brânză de oaie
    • 2-3 căței de usturoi
    • 2-3 linguri de suc de roșii (de casă, de preferat)
    • 1 lingură de cimbru tocat mărunt (verde, de preferat - eu n-am avut)
    • 1 linguriță rasă de chimen
    • 50 ml vin alb sec
    • câteva boabe de piper roșu și de piper negru
    • 1 linguriță de ulei

    Rețetă

    Am pus usturoiul zdrobit la călit în lingurița de ulei.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - usturoiul se caleste in ulei

    După care am adăugat vinul.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - se adauga vinul

    Am lăsat să dea în clocot, apoi să scadă un pic. Și am pus sucul de roșii.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - se adauga sucul de rosii

    L-am lăsat să dea în clocot, după care am pus condimentele măcinate.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - se adauga cimbru, piper rosu, piper negru, chimen

    După care l-am lăsat să clocotească încet până s-a îngroșat. Am uns apoi tigaia-grill cu puțin ulei și am pus cârnatul și feliile de mămăligă. Pe toate părțile.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - mamaliga si carnatul se prajesc pe gratar

    La final, am pus sos peste feliile de mămăligă. Apoi brânza rasă și peste ea cârnatul tăiat felii.

    Mamaliguta prajita cu sos rosu - sosul se toarna peste mamaliga prajita, se adauga branza si carnatul

    Mi-a luat cu totul vreo 10 minute. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Termopan

    Desi cand am citit am fost putin sceptic, azi la pranz ne-am pus pe gatit. E delicioasa ... si se prepara foarte repede.

    26.06.2011
  • Adrian Alba

    NU am incercat niciodata varianta asta, de fapt nu am incercat niciodata mamaliguta prajita, nici nu mi-a trecut prin cap ca se poate praji mamaliga. Cred ca a iesit delicioasa.

    21.08.2011
  • calori

    Woow... o sa o incerc chiar in seara asta. Arata super!!!

    26.08.2011
  • pupkiss

    simplu si delicios..:)

    07.05.2012
  • kiki

    Mamaliguta prajita pe vatra mancam cand eram mici, la tara... dar cred ca sosul si branzica o fac si mai delicioasa...o sa incerc si eu

    28.09.2012
Autor: Andrei Crivăț