Mâncare cu carne de vită

08.11.2016 0 comentarii

Consistentă şi gustoasă, potrivită mai ales acum, la început de sezon rece, această delicioasă mâncare cu carne de vită pică la fix! Uite mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    400 g carne de vită (pulpă)
    50 ml de ulei
    1 ceapă
    1 cutie roşii în bulion
    2-3 căţei de usturoi
    Sare, piper
    Pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare


    Ia carnea de vită, spală, usucă un pic pe un prosop absorbant şi porţionează apoi în bucăţi mai mari.

    Pe aragaz, într-o cratiţă se adaugă cam 50 m de ulei şi, când este încins, se pun şi bucăţile de carne.

    Prăjeşte-le puţin, pe o parte şi pe cealaltă, cât să capete o pojghiţă rumenie.

    Scoate-le pe un platou.

    În aceeaşi cratiţă, prăjeşte 1 ceapă tăiată mărunt. Când este călită puţin, adaugă tot aici 1 cutie roşii în bulion şi 2-3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

    Amestecă până când totul devine ca un sos.

    Adaugă aici bucăţile de carne şi lasă să mai fiarbă cam 30 de minute. Dacă, între timp, sosul scade, poţi turna încă puţin sos de roşii.

    Asezonează cu sare, piper şi verdeaţă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro