Mâncare cu orez şi creveţi

07.02.2018 0 comentarii

Această mâncare cu orez şi creveţi pare o reţetă clasică, dar nu e chiar aşa pentru că vine cu câteva ingrediente surpriză care îi dau încă şi mai multă savoare!

  1. Ingrediente

    4 căni de apă
    1 vârf de cuţit sare
    1 morcov
    4 cepe mici
    ½ ardei gras roşu
    ½ ardei gras verde
    1 cană de orez cu bob rotund
    2 bucăţi de carnaţi cabanos
    ceapă verde tăiată mărunt
    pătrunjel tocat mărunt
    sare, piper
    10 creveţi
    1 cubuleţ de unt
    5 linguri de zeamă de lămâie
    3 caţei de usturoi

    Mod de preparare


    Pune la fiert 4 căni cu apă şi un vârf de cuţit de sare.

    Când apa dă în clocot, adaugă 1 morcov curăţat şi tăiat pe jumătate, 4 cepe mici şi ardeii graşi. Opţional, tot aici, mai poţi pune şi 1 lingură de ulei.

    Lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute.

    Când sunt gata, scoate legumele într-o farfurie, iar în zeama rămasă (trebuie să mai fie cam cât 3 căni) adaugă 1 cană de orez, spălat bine în prealabil.

    Lasă-l pe foc şi amestecă foarte uşor până când orezul înghite toată apa şi este fiert.

    Când orezul este făcut, se adaugă într-un bol şi se amestecă cu legumele fierte.

    Peste, pune şi 2 cârnaţi cabanos, tăiaţi felii, căliţi înainte în puţin ulei, ceapă verde tăiată mărunt, pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper după gust.

    Între timp, prepară şi creveţii: spală-i, curăţă-i şi căleşte-i într-o tigaie în care ai pus puţin ulei de măsline, 1 cubuleţ de unt, 5 linguri suc de lămâie şi 3 căţei de usturoi mărunţiţi.

    Căleşte-i câteva minute, până devin rumenii, după care scoate-i şi adaugă-i şi pe ei în salata de orez şi legume.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro