Mâncare cu orez şi creveţi

Această mâncare cu orez şi creveţi pare o reţetă clasică, dar nu e chiar aşa pentru că vine cu câteva ingrediente surpriză care îi dau încă şi mai multă savoare!
-
Ingrediente
4 căni de apă
1 vârf de cuţit sare
1 morcov
4 cepe mici
½ ardei gras roşu
½ ardei gras verde
1 cană de orez cu bob rotund
2 bucăţi de carnaţi cabanos
ceapă verde tăiată mărunt
pătrunjel tocat mărunt
sare, piper
10 creveţi
1 cubuleţ de unt
5 linguri de zeamă de lămâie
3 caţei de usturoi
Mod de preparare
Pune la fiert 4 căni cu apă şi un vârf de cuţit de sare.
Când apa dă în clocot, adaugă 1 morcov curăţat şi tăiat pe jumătate, 4 cepe mici şi ardeii graşi. Opţional, tot aici, mai poţi pune şi 1 lingură de ulei.
Lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Când sunt gata, scoate legumele într-o farfurie, iar în zeama rămasă (trebuie să mai fie cam cât 3 căni) adaugă 1 cană de orez, spălat bine în prealabil.
Lasă-l pe foc şi amestecă foarte uşor până când orezul înghite toată apa şi este fiert.
Când orezul este făcut, se adaugă într-un bol şi se amestecă cu legumele fierte.
Peste, pune şi 2 cârnaţi cabanos, tăiaţi felii, căliţi înainte în puţin ulei, ceapă verde tăiată mărunt, pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Între timp, prepară şi creveţii: spală-i, curăţă-i şi căleşte-i într-o tigaie în care ai pus puţin ulei de măsline, 1 cubuleţ de unt, 5 linguri suc de lămâie şi 3 căţei de usturoi mărunţiţi.
Căleşte-i câteva minute, până devin rumenii, după care scoate-i şi adaugă-i şi pe ei în salata de orez şi legume.
