Mâncare de cartofi

Cine nu iubeşte preparatele tradiţionale, mai ales că se fac uşor şi sunt şi gustoase?! Printre acestea, delicioasa mâncare de cartofi este la loc de cinste!
-
Ingrediente
7-8 cartofi
3 roşii
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 morcov
1 ceapă
1 legătură de pătrunjel
ulei
sare, piper
Mod de preparare
Curăţă morcovul şi taie-l rondele. Curăţă ceapa şi taie-o mărunt. Pune-le la călit, într-o ceaşcă de ulei.
Să ai la îndemână şi o ceşcuţă cu apă rece pentru a o adăuga, treptat, peste ele. Astfel, ele nu se prăjesc foarte tare.
Când sunt înmuiate, taie şi ardeii şi adaugă-i aici.
Curăţă cartofii, spală-i şi adaugă-i peste amestecul de mai sus. Acoperă cu apa încălzită puţin în prealabil.
Lasă-le să fiarbă, la foc mic, acoperind cratiţa cu un capac.
Spre final, când sunt aproape fierte, adaugă şi sare, piper, roşiile decojite (opărite întâi şi apoi decojite) şi mai lasă 5-10 minute. Adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi închide imediat focul.
