Mâncare de conopidă

19.06.2018 0 comentarii

Clasică, simplă şi foarte gustoasă, poţi prepara această mâncare de conopidă în zilele în care ţii post sau atunci când vrei ceva nepretenţios, dar savuros!

  1. Ingrediente

    1 conopidă de mărime medie
    1 litru de apă
    1 vârf de linguriţă sare
    30 ml de ulei
    1 ceapă
    1 morcov mic
    ¼ ardei gras roşu
    1-2 linguri apă călduţă
    2 roşii
    sare, piper
    pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparate


    Se ia conopida, se rupe în bucheţele, se spală, după care se aşază pe o farfurie.

    Separat, adaugă într-un vas 1 litru de apă cu un vârf de linguriţă de sare şi pune la fiert.

    Când dă în fiert, adaugă bucheţelele de conopidă. Lasă 7 minute.

    Scoate conopida pe o farfurie.

    Separat, într-o altă cratiţă, pe foc, adaugă 30 ml de ulei şi lasă să se încingă.

    Curăţă o ceapă, taie-o mărunt şi adaugă-o aici, lăsând-o să se călească un pic, cât să devină arămie, după care adaugă morcovul tăiat în bucăţi mai mici şi ardeiul gras.

    Între timp, toarnă aici câte 1-2 linguri apă călduţă tocmai pentru ca legumele să nu fie prăjite, ci mai mult fierte.

    Când vezi că morcovul este pătruns, taie mărunt 2 roşii şi adaugă-le şi pe ele.

    Lasă-le până când totul devine ca un sos.

    După, adaugă bucheţelele de conopidă deja fierte. Mai poţi adăuga apă, în funcţie de preferinţă.

    La final, sărează, piperează după gust şi presară pătrunjel tocat mărunt. Închide imediat focul.

    Savurează cu mămăliguţă caldă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro