Mâncare de fasole verde păstăi

Un preparat tradiţional şi simplu, dar atât de gustos şi sănătos, găteşte şi tu mâncare de fasole verde păstăi! Vezi mai jos reţeta! I-ai mai adăuga ceva?
-
Ingrediente
500 g fasole verde păstăi
sare, piper
30 ml de ulei
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 roşii tăiate mărunt
1 morcov
3 cartofi
Mod de preparare
Spală fasolea verde. Pune la fiert cam 1.5 l de apă cu sare. Când dă în fiert, adaugă păstăile.
Lasă până când sunt fierte, 20-25 de minute.
Scoate-le, pune-le într-un castron, sărează şi piperează.
Separat, într-o cratiţă pe foc, adaugă 30 ml de ulei. Toaca mărunt o ceapă şi căleşte-o puţin.
Dacă nu o doreşti prea prăjită, adaugă aici 1-2 linguri de apă. După, adaugă tot aici 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt, 2 roşii tăiate mărunt şi scoase seminţele şi câteva rondele de morcov.
În acest sos adaugă 1 cană de apă şi amestecă uşor.
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, cam 20 de minute, după care scoate-i, curăţă-i de coajă şi taie-i în sferturi.
Când sosul cu legume de mai sus e aproape gata, adaugă peste şi cartofii şi fasolea verde.
Adaugă sare, piper, amestecă uşor şi mai lasă pe foc încă 5 minute.
