Mâncare de fasole verde păstăi

20.08.2016 0 comentarii

Un preparat tradiţional şi simplu, dar atât de gustos şi sănătos, găteşte şi tu mâncare de fasole verde păstăi! Vezi mai jos reţeta! I-ai mai adăuga ceva?

  1. Ingrediente

    500 g fasole verde păstăi
    sare, piper
    30 ml de ulei
    1 ceapă
    2 căţei de usturoi
    2 roşii tăiate mărunt
    1 morcov
    3 cartofi

    Mod de preparare


    Spală fasolea verde. Pune la fiert cam 1.5 l de apă cu sare. Când dă în fiert, adaugă păstăile.

    Lasă până când sunt fierte, 20-25 de minute.

    Scoate-le, pune-le într-un castron, sărează şi piperează.

    Separat, într-o cratiţă pe foc, adaugă 30 ml de ulei. Toaca mărunt o ceapă şi căleşte-o puţin.

    Dacă nu o doreşti prea prăjită, adaugă aici 1-2 linguri de apă. După, adaugă tot aici 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt, 2 roşii tăiate mărunt şi scoase seminţele şi câteva rondele de morcov.

    În acest sos adaugă 1 cană de apă şi amestecă uşor.

    Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, cam 20 de minute, după care scoate-i, curăţă-i de coajă şi taie-i în sferturi.

    Când sosul cu legume de mai sus e aproape gata, adaugă peste şi cartofii şi fasolea verde.

    Adaugă sare, piper, amestecă uşor şi mai lasă pe foc încă 5 minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro