Mâncare de legume cu penne

25.11.2015 0 comentarii

Nu te-ai fi gândit la o asemenea combinaţie? Ei bine, de ce să nu improvizăm şi să optăm pentru o mâncare de legume cu penne? Încerci şi tu reţeta asta?

  1. Ingrediente

    250 g penne (fără ou, dacă ţii post)
    1.5 l apă
    1 linguriţă sare
    1 ceapă
    ulei
    1 ardei roşu
    1 ardei verde
    2 căţei de usturoi
    1 morcov
    apă fiartă
    2 roşii
    3 linguri bulion
    200 g mazăre
    sare, piper

    Mod de preparare

    Pune 1.5 l de apă la fiert, cu 1 linguriţă de sare.

    Când dă în clocot, adaugă pennele.

    Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, până devin moi.

    Într-o cratiţă, căleşte cu un pic de ulei 1 ceapă, 1 ardei roşu, 1 ardei verde, 2 căţei de usturoi, 2 morcov – toate tăiate mărunt şi mai lasă 15 minute pe foc.

    Între timp, adaugă peste ele câte un pic de apă fiartă.

    Când acestea sunt moi, încorporează tot aici 2 roşii decojite, tăiate şi 3 linguri de bulion. 

    Peste aceasta mai toarnă 1 ceaşcă de apă fiartă. Se va forma un sos pe care trebuie să îl laşi să scadă foarte puţin.

    La final, se adaugă pennele scurse foarte bine şi mazărea din conservă.

    Se amestecă uşor, se sărează şi se piperează.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro