Mâncare de quinoa, legume şi piept de pui

Nu ştii ce să mai prepari sănătos, consistent şi gustos? De exemplu, încearcă ceva mai inedit, dar la fel de savuros: mâncare de quinoa, legume şi piept de pui!
-
Ingrediente
1 ceaşcă de quinoa (100 g)
3 ceşti de apă plată
Sare, piper
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 morcov
½ - 1 dovlecel
2 roşii
Câteva fire de ceapă
1 piept de pui
Mod de preparare
Ia o ceaşcă de quinoa şi clăteşte bine cu o sită foarte deasă.
Pune la fiert cu 3 ceşti de apă plată (măsurând cu aceeaşi ceaşcă). Ar fi indicat să foloseşti apă plată pentru că quinoa absoarbe apa. Adaugă şi un praf de sare.
Lasă la fiert până este fiartă şi a absorbit toată apa.
Spală pieptul de pui, taie-l în cubuleţe şi căleşte-le un pic pe foc.
După aceea adaugă şi legumele tăiate în funcţie de preferinţă: ardeii graşi, morcovul, dovlecelul, roşiile, ceapa.
Lasă împreună câteva minute şi adaugă sare şi piper, după gust.
Serveşte quinoa cu acest mix de legume şi piept de pui.
