Mâncare de roşii şi quinoa

19.05.2016 0 comentarii

Partea frumoasă a acestui preparat? Faptul că poţi alege între quinoa şi orez! Noi ne-am oprit la prima variantă, aşa că am gătit mâncare de roşii şi quinoa.

  1. Ingrediente

    1 ceaşcă de quinoa sau orez (100 g)
    3 căni de apă
    50 ml ulei
    1 ceapă
    ½ ardei roşu
    ½ ardei verde
    1 borcan de suc de roşii cu tot cu roşii
    piper
    pătrunjel tocat mărunt
    2-3 căţei usturoi

    Mod de preparare


    Spală foarte bine quinoa cu ajutorul unei site dese. Pune la fiert 3 căni de apă (măsoară apa şi quinoa/orezul cu aceeaşi cană). Dacă pui quinoa, adaugă cana de quinoa încă de la început. În cazul în care pui orez, aşteaptă să dea apa în clocot pentru a adăuga orezul.

    Lasă-l să fiarbă până când scade apa, iar quinoa este închegată.

    Dă deoparte.

    În altă cratiţă, separat, încinge 50 ml de ulei, toacă o ceapă solzişori, căleşte-o un pic, după care adaugă o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei verde. Ardeii pot fi copţi înainte şi adăugaţi apoi aici.

    Să ai apă încălzită în prealabil. Din aceasta, toarnă aici câte puţin până când legumele sunt pătrunse.

    Atunci, toarnă peste tot un borcan de suc de roşii, cu tot cu roşii.

    Pune apoi şi quinoa. Cu apă încălzită (sau supa), încorporează în mâncare, astfel încât să aibă consistenţa dorită de tine.

    Înainte cu 5 minute de a închide focul, presară piper măcinat, pătrunjel tocat şi 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro