Mâncare de ştevie

Care este preparatul tău preferat, specific primăverii? Dacă ai răspunde că în top se află şi delicioasa mâncare de ştevie, uite aici o reţetă savuroasă!
-
Ingrediente
4-5 legături de ştevie
1.5 l apă
½ linguriţă de sare
4-5 linguri de ulei
1 ceapă micuţă
2 căţei de usturoi mărunţiţi
1 linguriţă bulion
sare, piper după gust
½ legătură pătrunjel
Mod de preparare
Ia 4-5 legături de ştevie, spală-le bine.
Ia fiecare frunză de ştevie şi desprinde-i nervura de pe mijloc.
Lasă-le deoparte, pe o farfurie, să se scurgă de apă.
Într-un vas, adaugă 1.5 litri de apă, cu ½ linguriţă de sare. Lasă să fiarbă.
Când dă în clocot, adaugă frunzele de ştevie, amestecă bine şi lasă pe foc aproximativ 15 minute.
Scoate-le apoi pe o farfurie, scurge-le puţin şi toacă-le foarte bine, pe o planşetă de lemn.
Păstrează din apa în care au fiert cam o ceşcuţă.
Pune pe foc o altă cratiţă, curăţă şi adaugă 4-5 linguri de ulei. Când se încinge uleiul, adaugă aici o ceapă micuţă, tăiată mărunt.
Căleşte, după care adaugă şi 2 căţei de usturoi mărunţiţi.
Apoi, toarnă câte un pic din apă păstrată mai sus pentru ca totul să nu fie prăjit, ci mai mult fiert. Din ceşcuţa de lichid ar trebui să foloseşti maximum 4-5 linguri.
Când ceapa este călită, adaugă o linguriţă de bulion, iar după, imediat, ştevia tocată.
Amestecă şi mai lasă încă 10 minute să se călească.
Sărează şi piperează după gust şi mai adaugă ½ legătură de pătrunjel, tocat mărunt.
Mai lasă pe foc 5 minute, după care închide.
Savurează cu ou-ochi prăjit sau ou în apă.
