Mâncare de varză roşie cu costiţă de porc

10.08.2016 0 comentarii

Deseori, uităm de varza roşie! O alegere greşită, vei spune, mai ales dacă încerci următorul nostru preparat: mâncare de varză roşie cu costiţă de porc!

  1. Ingrediente

    1/2 varză roşie
    1 ceapă
    50 ml
    300 g costiţă de porc
    1 cană borş sau apă sau ½ cană borş şi ½ cană apă rece
    sare, piper

    Mod de preparare

    Curăţă o ceapă, taie mărunt şi adaugă într-o cratiţă în care s-au încins cei 50 ml de ulei.

    Căleşte-o puţin, după care taie 300 g costiţă de porc, fără os, tăie mărunt şi adaugă şi bucăţele de carne în tigaia cu ceapă.

    Când sunt aproape gata, adaugă aici şi ½ varză roşie, tăiată mărunt în prealabil şi frământată puţin cu mâinile pentru a fi mai suculentă.

    Amestecă uşor şi începe să pui, treptat, lichidul (borşul, apa sau borş-apă). Adaugi borş/apă până când varza începe să se pătrundă.

    Pune-i capac şi lasă la foc mediu, până scade zeama. În general, depinde de varză, unele mai zemoase se prepară mai uşor, celelalte mai seci, mai greu.

    La final, se mai adaugă un praf de piper, după gust.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro