Mâncărică de vinete şi brânză
Dacă nici acum, toamna, nu jonglăm cu ingredientele de sezon, atunci când? Tocmai de aceea, te invităm să prepari o delicioasă mâncărică de vinete şi brânză!
-
Ingrediente
1 dovlecel
1 vânătă
sare, piper
50 ml de ulei
roşii cherry
brânză de capră
rucola
salată verde
pătrunjel tăiat mărunt
câteva felii de kaizer
Mod de preparare
Taie în rondele dovlecelul şi vânăta.
Sărează, piperează şi lasă vânata să se scurgă pentru că zeama aceea va da o tentă amăruie preparatului.
Într-o cratiţă, pe foc, pune la încins cam 50 ml de ulei şi, apoi, căleşte puţin întâi vânata tăiată rondele, după care dovlecelul.
Scoate-le pe un prosop absorbant şi lasă-le puţin.
Separat, taie roşiile cherry pe jumătate, brânza în cuburi mai mari şi adaugă peste ele vânata şi dovlecelul.
Continuă cu rucola, salata verde, pătrunjelul tăiat mărunt.
Lângă, adaugă şi câteva felii de kaizer.
Asezonează, după gust, cu sare, piper şi ulei de măsline.