Masa mea de Paște (3) - Pască cu smântână

28.04.2016 2 comentarii

Pasca cu smântână a avut cel mai mult succes. E fină, e gustoasă, e aparte. Din fragedă pruncie am fost topit după ea. Acum am văzut că și prietenilor mei le place în egală măsură.

  1. Pasca cu smântână a avut cel mai mult succes. E fină, e gustoasă, e aparte. Din fragedă pruncie am fost topit după ea. Acum am văzut că și prietenilor mei le place în egală măsură.

    Ingrediente

    • 750 gr smântână
    • 5 gălbenușuri
    • 3 linguri de făină
    • 1 plic zahăr vanilat
    • 100 gr stafide

    Am folosit același aluat ca la pasca cu ciocolată - adică cealaltă jumătate din cantitatea de aluat.

    Smântâna se pregătește cu o zi înainte. Într-un vas se pune mălai (în strat gros, de 2-3 degete). Se acoperă mălaiul cu un ștergar curat, udat și apoi stors foarte bine. Peste ștergar se pune smântâna și se lasă peste noapte, ca mălaiul să tragă apa din smântână.

    Cele 5 gălbenușuri se bat bine cu zahărul, până se obține o cremă.

    Apoi se adaugă, pe rând, smântâna preparată cum am zis mai sus, făina, zahărul și zahărul vanilat, stafidele. Se freacă bine până se omogenizează și se toarnă peste o foaie subțire de aluat întinsă într-o tavă bine unsă cu unt.

    Se dă la cuptorul încins, la foc moderat, vreo jumătate de oră (în funcție de cât de tare coace cuptorul)

    A fost succesul deplin al mesei de Paște :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • marius

    asta a fost extraordinara! Credeti-ma pe cuvant caci am gustat-o! Singura parere de rau e ca nu am bagat si in buzunar!

    06.04.2010
  • Violeta

    Nu ai specificat cantitatea de zahar tos pe care trebuie s-o punem. ai scris doar zahar vanilat. Ne poti oferi o lamurire ?:D

    13.04.2012
Autor: Andrei Crivăț