Masa mea de Paște (3) - Pască cu smântână
Pasca cu smântână a avut cel mai mult succes. E fină, e gustoasă, e aparte. Din fragedă pruncie am fost topit după ea. Acum am văzut că și prietenilor mei le place în egală măsură.
-
Pasca cu smântână a avut cel mai mult succes. E fină, e gustoasă, e aparte. Din fragedă pruncie am fost topit după ea. Acum am văzut că și prietenilor mei le place în egală măsură.
Ingrediente
- 750 gr smântână
- 5 gălbenușuri
- 3 linguri de făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 gr stafide
Am folosit același aluat ca la pasca cu ciocolată - adică cealaltă jumătate din cantitatea de aluat.
Smântâna se pregătește cu o zi înainte. Într-un vas se pune mălai (în strat gros, de 2-3 degete). Se acoperă mălaiul cu un ștergar curat, udat și apoi stors foarte bine. Peste ștergar se pune smântâna și se lasă peste noapte, ca mălaiul să tragă apa din smântână.
Cele 5 gălbenușuri se bat bine cu zahărul, până se obține o cremă.
Apoi se adaugă, pe rând, smântâna preparată cum am zis mai sus, făina, zahărul și zahărul vanilat, stafidele. Se freacă bine până se omogenizează și se toarnă peste o foaie subțire de aluat întinsă într-o tavă bine unsă cu unt.
Se dă la cuptorul încins, la foc moderat, vreo jumătate de oră (în funcție de cât de tare coace cuptorul)
A fost succesul deplin al mesei de Paște :)
asta a fost extraordinara! Credeti-ma pe cuvant caci am gustat-o! Singura parere de rau e ca nu am bagat si in buzunar!
Nu ai specificat cantitatea de zahar tos pe care trebuie s-o punem. ai scris doar zahar vanilat. Ne poti oferi o lamurire ?:D