Melci cu gem de prune şi scorţişoară

18.10.2015 0 comentarii

Iată varianta mai sănătoasă, dar şi mai gustoasă a melcilor cu gem din comerţ! Reţeta noastră de melci cu gem de prune şi scorţişoară este simplă şi savuroasă!

  1. Ingrediente

    250 g margarină
    9 linguri apa minerală
    făină cât cuprinde
    1 pliculeţ bicarbonat de sodiu
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    scorţişoară
    nucă măcinată

    Mod de preparare


    Amestecă margarina cu cele 9 linguri de apă minerală.

    Adaugă zahărul vanilat, făina treptat, cât cuprinde, astfel încât să se formeze un aluat omogen. În făină se adăugă şi pliculeţul de bicarbonat de sodiu.

    Întinde aluatul format într-o foaie subţire pe o suprafaţă întinsă, tapetată cu făină. Adaugă gemul de prune amestecat cu scorţişoară şi nucă măcinată.

    Rulează toată foaia şi apoi taie în rulouri mai mici.

    Aşază-le pe lat, în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

    Dă la cuptor aproximativ 20 de minute, scoate şi dă prin zahăr farin.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro