Melemen

19.09.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Oana

    O rețetă turcească, primită de la o cititoare din Constanța. Pentru melemen, avem nevoie de:

    • 2 piepți de pui
    • 8-10 cepe medii
    • 3-4 ardei grași
    • 3-4 morcovi
    • 4 ouă
    • 1 leg. pătrunjel
    • Sare, piper, cimbru, zahăr
    • Ketchup
    • Jumătate de pachet de unt

    Se mărunțesc legumele și se taie în cuburi pieptul de pui. Se topește untul la foc mediu, după care se pune ceapă în oală. După ce se înmoaie ceapa, se adaugă și bucațile de carne.

     

    După ce s-a pătruns puiul, se adaugă ardeiul, morcovul mărunțit și jumătate de legătură de pătrunjel.

     

    Se condimentează cu sare, piper, cimbru și 2-3 linguri de zahăr, după care se pune ketchup. Peste 10-15 minute, se adaugă 3-4 ouă și se amestecă usor.Oul are și rol de închegare a conținutului mâncării. Se mai lasă pe foc 3 minute.

     

    După ce se oprește focul, se condimentează încă o dată cu mult cimbru și piper și se adaugă cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel. Cimbrul trebuie sa fie aroma principală și secundară e cea a piperului. Mâncarea este considerată dulce-condimentată, de aceea nu ne calicim la zahăr și în nici un caz la cimbru și piper. La final, arată așa:

     

    Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro