Midii cu spaghete

28.07.2010 4 comentarii
  1. Rețeta este rapidă și ușor de preparat. Poate fi un prânz ușor și gustos, când este servita alături de o salată și un pahar de vin roșu sec.

    Bucătărie: italiană
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 4 porții
    Timp de preparare: 10 minute
    Timp de gătit: 20 minute

    Ingrediente:

    • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
    • 1 ceapă, tocată
    • 2 căței de usturoi, tocați
    • 1 ardei iute roșu mic, curățat de semințe și tocat
    • 150 g ciuperci, tocate
    • 1 cutie cu roșii, circa 400 g
    • 1 lingură de busuioc proaspăt, tocat
    • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
    • 1 linguriță de zahăr
    • 340 g spaghete
    • 48 scoici în cochilie, circa 900 g în total,
    • 4 linguri de vin roșu, sau alb

    Rețeta

    Se încinge uleiul într-o cratiță medie, la foc mediu. Se adaugă ceapă, usturoi și ardei iute și se gătesc 5 minute, amestecând ocazional. Se adaugă apoi ciupercile și se continuă 2 minute.

    Midii cu spaghete - se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul iute

    Se adaugă roșiile, cu sucul lor cu tot, sfărâmându-le cu o lingură de lemn. Se presară cu busuioc, pătrunjel și zahăr și se amestecă. Se acoperă cratiță, se face focul mic și se gătește 10 minute.

    Midii cu spaghete - rosiile se amesteca cu busuioc patrunjel si zahar

    Între timp, se fierb spaghetele în apă multă cu sare, timp de 8 minute, până ce sunt pe trei sferturi gătite. Se scurg pastele într-o sită.

    Midii cu spaghete - spaghetele se fierb in apa cu sare

    Se pune din nou pe foc oala goală, cea în care au fiert pastele, și se adaugă scoicile și vinul. Se răstoarnă pastele la loc în oală. Se acoperă vasul și se gătește 3 minute, scuturând oala ocazional. Pastele trebuie să fie al dente, și toate cochiliile tebuie să fie deschise; se aruncă scoicile care răman închise.

    Midii cu spaghete - se fierb scoicile

    Se toarnă sosul de roșii în oală și se amestecă 1-2 minute, până ce începe să fiarbă încet. Se asezonează cu sare și piper, după gust. Se împarte mixtura de paste și scoici între farfurii și se servesc stropite cu sosul de roșii.

    Midii cu spaghete - scoicile se amesteca cu sosul de rosii

    Sfaturi:
    Eu am folosit midii congelate, cumpărate de la Mega Image. Acestea nu trebuie decongelate, se adauga direct în oală. Au fost de bună calitate, fără cochilii sparte sau alte defecte.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Sorin Lucian Ichim

    Gata, asta va fi urmatorul challenge :))

    28.07.2010
  • mihaela-bucatar din pasiune

    Nu vreau sa fiu critica si se stie ca gatitul este supus gusturilor personale,dar nu exista obisnuinta de a folosi ceapa si ciuperci impreuna cu scoicile.Reteta originala,pt cine este interesat,poate fi facuta in alb(fara adaos de rosii)sau in rosu(cu rosii).In alb:ulei de masline,usturoi,patrunjel(nu busuioc ca noi avem tendinta sa-l punem peste tot in felurile de mancare de origine it),piper,ardei mic picant proaspat,vin alb,scoici de toate felurile.In tigaie incapatoare:uleiul si usturoiul intreg sau taiat pe jumatate.Se incalzeste cat sa se aromatizeze uleiul,se scoate usturoiul si se arunca abia incepe sa prinda culoare,se adauga patrunjelul(jumatate din cantitate)si scoicile.Se varsa vinul alb(un paharut)si se mareste focul usor pentru a favori evaporarea...se sareaza,pipereaza,se adauga ardeiul picant,se acopera tigaia.Cand scoicile s-au deschis(atentie sa aruncati cele inca inchise)se adauga restul de partunjel.Acesta este condimentul pt spaghetti:-)Pt varianta in rosu,se adauga de obicei rosiute proaspete(zise "cireasa" la noi).Eu am zis-o pe-a mea...nu va suparati:-)

    04.08.2010
  • andrei crivat

    nu ne suparam, cate tigai atatea variante :) Multumim oricum pentru comentariu :)

    04.08.2010
  • Sylvia

    Dintre toate fructele de mare, sciocile sunt preferatele mele oricare ar fi ele : negre, amande,cele mici albe.....Cel mai adesea le prepar simple cu putin vin si usturoi si coriandru sau patrunjel dar de fiecare data cand iau scoici testez si o reteta noua. Am vazut de cand locuiesc in Franta sute de retete, combinate in toate felurile posibile, cu branzeturi, cu jambon si alte legume, cu ciuperci, cu legume ....deci variantele sunt fara limita :) asa ca nu as mai putea spune ca nu se prepara intr-o anumita reteta sau combinatie. Personal imi place foarte mult reteta aceasta, nu as adauga nimic la ea.

    10.08.2010
Autor: Radu Popovici