Migdale londoneze

07.07.2015 3 comentarii
  1. Bucătar: Nicoleta Hobinca

    Ingrediente:

    • 250 grame unt
    • 450gr făină
    • 10 grame bicarbonat
    • 1 lingură esență vanilie
    • 2 gălbenușuri
    • 500 grame migdale (coapte în cuptor)
    • 500 grame din ciocolata preferata (se încălzește la foc moale) + 2 linguri de unt pentru omogenizare și luciu; sau se poate opta pentru următoarea cremă:
    • 1 pachet de unt sau margarină
    • 250 g zahăr
    • 100 g lapte
    • 50 g cacao
    • câteva bucăți de migdale pentru presărat deasupra.

    Bateți zahărul cu untul până ce devine o cremă spumoasă. Adăugați 2 galbenușuri și încorporați-le în compoziție, mestecând în continuare. Nu uitați de vanilie, adăugați-o și pe ea! Încorporați 450 de grame de făină și cele 10 grame de bicarbonat și amestecați până ce nu se mai lipește de degete. Formați bile din aluat în interiorul cărora veți pune câte o migdală.

    Le coaceți 17 minute, la 240 grade.

    Apoi le lăsați să se răcească, după care le înmuiați în ciocolata încălzită, cu cele 2 linguri de unt și transformată într-o cremă.

    Sau faceti cealaltă cremă delicioasă, descrisă mai sus, în felul următor: se pune zahărul cu laptele și cacao la fiert și când dă în clocot se ia de pe foc și se lasă puțin să se răcorească. Se adaugă untul tăiat în bucățele mici și se amestecă bine până se topește și se încorporează.

    Puneți prăjitura într-o hârtie specială pentru bomboane și presărați cu bucățele de migdale.

    Pofta bună, sunt super și ușor de făcut!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • [...] Migdale londoneze [...]

    01.12.2008
  • femeia simpla

    draga Nicoleta, vreau sa-ti multumesc de reteta si sa te asigur c-o voi incerca in vacanta asta. :)

    05.12.2008
  • Ionutus

    Nu se precizeaza la inceput cantitatea de zahar (pentru curiosi: 150g). Cu cantitatile astea ies vreo 2 tavi. Au iesit destul de bune, in cele din urma. Cred ca e prea mult 240 grade. Alta reteta dadea 175 grade pentru 20 - 25 minute.

    16.12.2008
Autor: ebucataria.ro