Mini Pizza

În loc să optezi pentru o gustare clasică şi banală, alege aceste mini pizza! Savuroase, delicioase şi de mare efect! Tips: le poţi lua chiar şi la serviciu!
-
Ingrediente
10 g drojdie proaspătă
1 vârf de cuţit de zahăr
1 lingură apă minerală călduţă
200 g făină
1 ceşcuţă apă minerală caldă (50 ml)
1 praf de sare
bulion
piper, busuioc,
câteva felii de muşchiuleţ de porc
brânză mai tare
caşcaval
Mod de prepararea
Realizează întâi maiaua de drojdie: amestecă într-un pahar 10 g de ţaic cu un pic de zahăr şi 1 lingură apă minerală călduţă. Lasă 10 minute să se umfle.
După aceea, pune într-un castron aproximativ 200 g de făină, 1 ceşcuţă de apă minerală caldă şi un pic de sare.
Frământă bine, adăugând făină dacă mai trebuie, astfel încât aluatul să se ia de pe mâini.
Las-o deoparte, să crească, tot 10 minute.
Când a început să crească, întinde-o pe o suprafaţă presărată cu făină, formând mini pizza, cât doreşti de subţiri.
Ia o tavă întinsă şi tapetează cu hârtie de copt (tăiată rotund în prealabil).
Pune aici acele mini pizza. Unge cu puţin ulei de măsline şi dă la cuptorul încins în prealabil.
Lasă 10 minute, după care scoate şi unge cu un amestec format din bulion, piper şi busuioc, adaugă feliile de muşchiuleţ, rade brânză şi caşcaval şi mai dă la cuptor încă 10 minute.
