Mini pizza cu roşii şi caşcaval

20.11.2016 0 comentarii

Iată o gustare delicioasă, perfectă pentru micul-dejun sau pauzele de la serviciu în care tânjeşti după ceva bun şi consistent: mini pizza cu roşii şi caşcaval!

  1. Ingrediente

    Pentru aluat:  1 ou, 100 g brânză sărată, 100 g caşcaval, 10 linguri apă minerală sau borş, făină, ½ pliculeţ bicarbonat pentru prăjituri, 2 linguri de ulei sau 1 cubuleţ de unt

    1 ou
    suc de roşii
    brânză
    caşcaval
    roşii
    măsline

    Mod de preparare

    Pregăteşte aluatul astfel:

    Amestecă 1 ou cu 100 g brânză sărată rasă şi 100 g caşcaval ras.

    Adaugă aici şi frământă cu 10 linguri apă minerală sau borş.

    Începe să frămânţi cu făină. În făină pune şi ½ pliculeţ bicarbonat pentru prăjituri.

    Mai adaugă aici 2 linguri de ulei sau 1 cubuleţ de unt.

    Pune făină cât cuprinde, astfel încât aluatul să se ia de pe degete.

    Când aluatul este gata, întinde-l pe o suprafaţă tapetată cu făină.

    Taie cu aparatul în forma dorită, cel mai bine în formă dreptunghiulară şi adaugă în tava de aragaz, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

    Dă la cuptor pentru 10 minute.

    După aceea, scoate şi unge cu un 1 ou bătut, un pic de suc roşii, mai rade un strat de brânză, adaugă roşiile rondele şi măsline.

    Deasupra rade iar un strat de caşcaval.

    Dă-o la cuptor până devine arămie.

    Se savurează în combinaţii diverse: cu salată verde, roşii, cremă de brânză, măsline şi struguri.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro