Mini-plăcinte cu dovlecei

21.02.2018 9 comentarii

Uite asta facem noi când ne e poftă de ceva dulce foarte rapid. De când eram mici, cu asta ne momea Buni ca să fim civilizați când mergeam cu ea la piață. Ne ținea strâns de mână și ne șoptea printre dinți, în timp ce noi urlam și furam căpșuni de la mușterii: “dacă taci, îți face Buni plăcintă cu dovlecel”. Și ne făcea! Nu trebuie să fii un geniu ca să poți duce rețeta la bun sfârșit, dar vei constata că pentru o plăcintă cu dovlecel, are un gust chiar genial.

  1. Ingrediente:

    • 3 dovlecei
    • 1 ou
    • 3-4 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulce obișnuiți să mâncați)
    • 5-6 linguri cu vârf de făină
    • o linguriță de extract de vanilie
    • puțin ulei pentru prăjit

    Mini placinte cu dovlecei - ingredientele


    Pentru început, curățăm dovleceii de coajă, îi dăm pe răzătoarea mare și îi stoarcem bine de zeamă. Punem toate ingredientele, în afară de ulei, într-un bol mare și le amestecăm bine, cu mixerul sau cu o spatulă.

    Mini placinte cu dovlecei - dovleceii se amesteca cu faina, zaharul, oul si vanilia

    Încingem tigaia în care urmează să prăjim plăcințelele. Vă sfătuiesc să folosiți o tigaie anti-aderentă de calitate, pentru că, în primul rând, folosiți mai puțin ulei, deci plăcintele sunt mai puțin grele pentru stomac și în al 2-lea rând, facem economie le ulei în general. Luăm câte o lingură plină de aluat și o punem în tigaie.

    Mini placinte cu dovlecei - aluatul se pune la prajit

    O lăsăm până când e ușor rumenită pe margini, apoi o întoarcem pe partea cealaltă. Trebuie să se coacă undeva la 2 minute pe fiecare parte, dar asta nu e o regulă, cel mai bine vă dați seama “din ochi” când sunt gata.

    Mini placinte cu dovlecei - cand placintele se rumenesc le intoarcem

    Oricum, vă sugerez ca prima tură de plăcințele să fie una de încercare: vedeți cam cât ulei trebuie, cam câtă compoziție trebuie pusă la o plăcintă pentru a fi perfect coaptă și mai ales cât trebuie să stea pe fiecare parte la prăjit. Să vă fie de bine, zic!

    Mini placinte cu dovlecei - final

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Ovidiu

    Nice .... au trecut ceva ani de cand am ingurgitat asa ceva :) Fac zilele astea . Thx

    07.05.2010
  • Okian

    07.05.2010
  • puiutu

    waaai...ce bine arataaaaaaaaaaa!!! mniam!

    07.05.2010
  • fatduck

    Probabil ca bunicuta, mare bucatareasa, cu nostalgiile sticlutelor de esenta de rom de Jamaica, ar fi servit minunatia asta nepoteilor trecuti de majorat cu putina licoare tropicala. Un rom mai vechiut, nu din cele care pune in cocktail-uri, pare a fi insotirea perfecta cu un desert totatl neasteptat.

    07.05.2010
  • Iulia

    Ce bine arata! Eram convinsa totusi ca e altceva cand am vazut bombonelele:P

    07.05.2010
  • writeman

    foarte tare! asta pot sa fac si eu :D

    10.05.2010
  • Nicolle

    Draga, Teo! trebuie sa iti marturisesc ca eu am avut chef de niste astfel de placintele , dar sarate, asa ca le-am adaptat. prin urmare eu le-am facut cu cascaval, telemea si marar si au iesit supeer!!!

    11.05.2010
  • Nelli

    Foarte buna reteta!!! Chiar acum o fac!

    25.06.2010
  • ana

    tocmai le-am facut pentru prima data..delicioase. o sa ramana cu siguranta in meniul nostru.toate bune.

    26.07.2011
Autor: Teo Rogobete