Mini tarte cu brânză

Obţine un aperitiv delicios preparând aceste mini tarte cu brânză. Foloseşte-ţi inventivitatea şi adaugă un ingredient personal pentru un plus de originalitate!
-
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g făină
3 ouă
50 ml ulei
100 ml lapte
150 g caşcaval sau brânză
1 vârf de cuţit praf de copt
1 praf sare
1 lingură unt
Pentru umplutură:
3 ouă
100 g caşcaval
100 g brânză
puţin iaurt
şuncă de Praga
mărar sau pătrunjel mărunţit
Mod de preparare
Pregăteşte mai întâi aluatul pentru tarte: amestecă bine ouăle cu uleiul, făină cernută, laptele, caşcavalul sau brânza rasă. În făina cernută adaugă şi praful de copt.
Amestecă până la omogenizare, apoi întinde într-un strat mai subţire pe o planşetă presărată cu făină. Taie apoi aluatul în bucăţi mai mici.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină formele de tarte şi adaugă bucăţi de aluat în aceste forme, modelând uşor.
Înţeapă cu o furculiţă la baza formelor de tartă pentru ca aluatul să nu crească prea mult.
Aşază formele într-o tavă întinsă şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 10 minute. Tartele nu trebuie să fie foarte bine făcute pentru că le vom mai băga o dată la cuptor, cu umplutura.
Între timp, realizează umplutura din 3 ouă, caşcavalul, brânza, iaurtul, şunca de Praga şi verdeaţa mărunţită.
Pune câte o linguriţă din umplutură în coşuleţele de tarte şi mai dă la cuptor încă 10 minute, astfel încât şi umplutura să fie gata.
