Mini tarte cu brânză

18.01.2016 0 comentarii

Obţine un aperitiv delicios preparând aceste mini tarte cu brânză. Foloseşte-ţi inventivitatea şi adaugă un ingredient personal pentru un plus de originalitate!

  1. Ingrediente

    Pentru aluat:

    200 g făină
    3 ouă
    50 ml ulei
    100 ml lapte
    150 g caşcaval sau brânză
    1 vârf de cuţit praf de copt
    1 praf sare
    1 lingură unt

    Pentru umplutură:

    3 ouă
    100 g caşcaval
    100 g brânză
    puţin iaurt
    şuncă de Praga
    mărar sau pătrunjel mărunţit

    Mod de preparare


    Pregăteşte mai întâi aluatul pentru tarte: amestecă bine ouăle cu uleiul, făină cernută, laptele, caşcavalul sau brânza rasă. În făina cernută adaugă şi praful de copt.

    Amestecă până la omogenizare, apoi întinde într-un strat mai subţire pe o planşetă presărată cu făină. Taie apoi aluatul în bucăţi mai mici.

    Unge cu ulei şi tapetează cu făină formele de tarte şi adaugă bucăţi de aluat în aceste forme, modelând uşor.

    Înţeapă cu o furculiţă la baza formelor de tartă pentru ca aluatul să nu crească prea mult.

    Aşază formele într-o tavă întinsă şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 10 minute. Tartele nu trebuie să fie foarte bine făcute pentru că le vom mai băga o dată la cuptor, cu umplutura.

    Între timp, realizează umplutura din 3 ouă, caşcavalul, brânza, iaurtul, şunca de Praga şi verdeaţa mărunţită.

    Pune câte o linguriţă din umplutură în coşuleţele de tarte şi mai dă la cuptor încă 10 minute, astfel încât şi umplutura să fie gata.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro