Mini tarte cu căpşuni şi cremă de vanilie

Răcoritoare, delicioase, uşor de preparat - lista poate continua atunci când vorbim despre tarte. Pentru că am vrut un desert cu fructe, am ales mini tarte cu căpşuni şi cremă de vanilie!
-
Ce ne place foarte mult la acest deşert este versatilitatea lui. Noi am optat pentru o cremă de vanilie şi căpşuni, însă tu ai putea înlocui crema cu frişcă simplă sau dulceaţă, folosind orice alt fruct doreşti.
Ingrediente
- Pentru cojile de tarte:
2 linguriţe zahăr1 ½ cană făina¼ cană smântână½ cană unt½ linguriţă sare
- Pentru crema de vanilie:
100 g făina100 g zahăr4 gălbenuşuri de ou600 ml lapteMiezul de la o păstaie de vanilie300 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Pentru aluat, adaugă în acelaşi vas faina, untul, sarea şi zahărul. Amestecă până obţii un aluat mai sfărâmicios.
Încorporează şi smântâna şi amestecă din nou până ai un aluat mai tare. Înveleşte într-o folie de plastic şi dă la rece.
Crema de vanilie se prepară cât acest aluat se răceşte.
Amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul, bate bine, adaugă apoi faina, o cană de lapte rece şi amestecă.
Restul de lapte se fierbe cu miezul de vanilie. Când dă în clocot se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri.
Pune amestecul rezultat la foc mic, amestecă continuu până se îngroaşă.
Dă de pe foc, lasă să se răcească, amestecă cu frişca preparată în prealabil şi dă la frigider.
Apoi, poţi scoate aluatul de tarte de la frigider. Întinde-l într-un strat mai gros şi taie cu ajutorul unei forme de tăiat biscuiţii, cu marginile mai ondulate.
Aşază în forme de brioşe, înţeapă cu o furculiţă fundul fiecărei coji de tartă şi dă la cuptor nu mai mult de 6 minute, până se rumenesc.
Lasă la răcit, după care umple-le cu cremă de vanilie şi câte o jumătate de căpşună.
