Mix de pui şi legume trase la tigaie

Vrei să combini carnea şi legumele într-un preparat delicios şi simplu? Cum ţi se pare acest acest mix de pui şi legume trase la tigaie? Vezi reţeta mai jos!
-
Ingrediente
1 jumătate broccoli
1 ceapă
2 roşii
1 morcov
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 dovlecel
1 jumătate piept de pui
sare, piper
ulei
1 ceaşcă apă călduţă
migdale prăjite (opţional)
Mod de preparare
Pune la fiert apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă broccoli şi lasă maximum 5 minute.
Separat, taie legumele: ceapa fideluţă, morcovul, ardeii, roşia şi dovlecelul cubuleţe.
Spală pieptul de pui, taie-l fâşii, dă-i cu sare şi piper şi lasă-l într-un bol, separat.
Încinge într-o cratiţă aproximativ 50 ml de ulei, iar apoi adaugă carnea. Amestecă de câteva ori, după care adaugă ceapă. Las-o până se înmoaie puţin, după care începe să pui câte o lingură din apă încălzită în prealabil. Din cănuţă de apă vei adăuga treptat şi după ce pui şi celelalte legume. După ceapă, adaugă morcovul, broccoli bucheţele, dovlecelul, ardeii.
La final se adaugă roşiile şi mai lăsăm câteva minute.
Încercăm carnea şi, dacă e făcută, închidem focul.
Aşezăm pe un platou şi adăugăm peste migdale/alune prăjite.
