Moringa – superalimentul antiinflamator care scade colesterolul şi reduce oboseala

21.10.2016 0 comentarii

Spirulină, ghimbir, turmeric, dar ce ai zice să încerci un nou superaliment aflat acum în prim plan? Moringa este o plantă originară din India de Nord, ale cărei frunze, scoarţă, fructe, flori, seminţe şi rădăcină au efecte terapeutice.

  1. Cum şi în ce fel ne afectează sănătatea sunt două dintre temele de studiu ale cercetătorilor. Astăzi, moringa există sub formă de pudră, cremă, ulei sau suplimente, iar unele beneficii se conturează din ce în ce mai clar.

    Cele mai utilizate în acest sens sunt frunzele, bogate în proteine, vitamina B6, B2, vitamina C, A, fier, potasiu, calciu sau magneziu.

    Antioxidanţii, aminoacizii şi celelalte substanţe antiinflamatorii recomandă planta de moringa în numeroase afecţiuni sau pur şi simplu pentru menţinerea unei stări de sănătate optime.

    Care sunt cele mai importante proprietăţi terapeutice?

    1).  O poţi folosi ca o multivitamină

    În perioadele de stres, oboseală sau atunci când te confrunţi cu anemie, ai putea opta pentru suplimentarea cu pudră sau capsule de moringa. Astfel, înlocuieşti clasicele şi sinteticele vitamine.

    În plus, antioxidanţii din această plantă luptă împotriva radicalilor liberi, aşa că ar putea încetini procesul de îmbătrânire, scăzând în acelaşi timp riscul unor afecţiuni grave, cum ar fi bolile cardiace sau diabetul.

    2). Este un puternic antiinflamator

    În ultimii ani, plantele sau suplimentele cu aşa numitele efecte antiinflamatoare au devenit din ce în ce mai populare. Acest fapt s-a datorat rezultatelor numeroaselor studii care au demonstrat că starea de inflamaţie a organismului este atât baza pe care apare orice afecţiune, dar şi starea ce întreţine şi alimentează anumite boli grave.

    Aşadar, moringa face şi ea parte din această categorie. Ţine minte, însă, că studiile în această privinţă sunt încă la început (s-au realizat doar în laboratoare şi pe animale), aşa că administrează moringa cu precauţie în acest sens.

    3). Moringa scade colesterolul


    Atât studiile realizate pe animale, cât şi cele pe oameni au arătat faptul că planta de Moringa diminuează considerabil colesterolul.
    Totuşi, şi în acest caz, dacă doreşti să o foloseşti în scopuri terapeutice, ai grijă la doză şi foloseşte-o doar conform indicaţiilor de pe etichetă.

    Bineînţeles, efectele benefice nu se opresc aici. Dureri articulare, astm, dureri de cap, afecţiuni gastrice – sunt toate afecţiuni pe care moringa ar putea să le amelioreze. Ca în cazul oricărui tratament natural, studiile trebuie completate cu alte date pentru a se putea transforma în verdicte oficiale.

    În ce condiţii putem consuma moringa?

    La noi, există mai multe variante de moringa disponibile, de la pulbere până la ulei din seminţe de moringa.

    Cel mai indicat ar fi să ceri sfatul unui medic specialist înainte să utilizezi moringa în scopuri terapeutice. În plus, începe cu o doză mai mică şi creşte treptat, nedepăşind limitele menţionate pe prospect.

    Precauţii şi contraindicaţii


    Optează doar pentru produse certificate pentru că anumite părţi din plantă ar putea fi toxice. Este şi cazul rădăcinii ce conţine o substanţă periculoasă ce ar putea duce la paralizie, ba chiar şi moarte.

    Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu au voie să consume deloc moringa întrucât aceasta ar putea declanşa contracţii ale uterului.

    Frunzele de moringa au proprietăţi laxative, aşa că o doză ceva mai mare ar putea duce la tulburări gastro-intenstinale.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro