Mușchiuleț împănat și cartofi copți

Când a văzut mușchiulețul cu roșii coapte, Răzvan m-a rugat intens să fac rapid și un mușchiuleț împănat. Și pentru că Răzvan mi-e prieten de mult timp, nu s-a putut să-l refuz. Așa că am făcut un mușchiuleț foarte, foarte simplu - și tocmai de aia mi-a ieșit tare gustos.
-
Ingrediente
- 1 mușchiuleț de porc (aprox. 500 gr)
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- 100 ml vin roșu sec (eu am folosit un cupaj de Recaș)
- 1 lingură bună de garam masala
- 2-3 felii de slănină (de preferat afumată)
- 2-3 căței de usturoi
Rețetă
Am amestecat într-un castron uleiul, vinul și garam masala. Am folosit doar garam masala pentru că îmbină o mulțime de condimente. Și, pe de altă parte, pentru că așa m-a sfătuit Radu, iar eu am încredere în sfaturile lui :)
Am curățat mușchiulețul, l-am spălat, l-am șters cu un prosop de hârtie și l-am pus în marinadă. Am acoperit cu folie alimentară și l-am dat 2-3 ore la frigider
După care l-am scos din marinadă și l-am înțepat cu vârful cuțitului, cam la 2 cm distanță. În "înțepături" am pus așchii de slănină și de usturoi.
Am încins Vitacook 5 minute la 250 de grade. Apoi am pus jos tava, pe care am pus niște cartofi unși cu ulei de măsline și frecați cu boia. Deasupra tăvii am pus grătarul înalt, pe care am pus mușchiulețul. Am folosi și inelul de înălțare, ca sursa de căldură din capac să fie mai departe de carne. 200 de grade, 30 de minute. Din nou spun, dacă n-aveam vitacook, le băgam pe toate într-o tavă la cuptorul încins bine, la foc mediu, cam 45 de minute. (dar asta poate diferi de la cuptor la cuptor).
La o vreme, după vreo 20 de minute, am ridicat capacul, am întors cartofii și mușchiul l-am pus cu partea împănată în jos. Când a fost gata, l-am scos.
Am tăiat felii din el. Era fraged, suculent și plin de miresme.
Lângă ele, am pus cartofii copți, peste care au curs sucurile din carne în timpul preparării, ceea ce i-a făcut tare gustoși.
Atât de simplu a fost. Sper să-i placă lui Răzvan, mie mi-a făcut seara mai frumoasă. Poftă bună :)

vad ca-n ultima vreme nu-i pasare ca porcu.
e doar un moment prielnic, nu cred c-o sa devina un obicei :)
Si nici cuptor ca Vita Cook. :)
Dan C are dreptate. Delicios de pacatos sau pacatos de delicios...colesteroluuuul!
MULT INTERESANTE TOATE RETTETELE SI PAR GUSTOASE,FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!
vad ca vita cook e la mare moda! friptura arata intr-adevar tare bine !