Musaca

06.07.2015 0 comentarii

Perfectă în sezonul cald, această reţetă de musaca este o variantă delicioasă dacă îţi plac preparatele cu carne şi legume. Caldă sau rece – la fel de savuroasă!

  1. Ingrediente

    1 kg cartofi
    500 g carne tocată amestec (sau după preferinţă)
    1 ceapă
    3 linguri bulion
    8 ouă
    Sare, piper
    Verdeaţă (pătrunjel, mărar) tăiată mărunt

    Mod de preparare


    Spală cartofii şi fierbe-i în coajă, adaugand în acea apă şi puţină sare.

    Separat, căleşte ceapa tocată mărunt şi adaugă apoi carnea. Lasă la foc mic, amestecând 1-2 minute, după care adaugă bulionul, sarea, piperul şi verdeaţa.

    Se dă de pe foc şi se lasă se se răcească un pic.

    Bate 5 ouă şi adaugă-le peste compoziţia cu carne. Amestecă bine.

    Când cartofii s-au mai răcit un pic, curăţă-i de coajă şi taie-i rondele.

    Într-o cratiţă rotundă, aşază astfel: un rând de rondele de cartofi, un strat de amestec cu carne, până când cele două compoziţii se termină.

    La final trebuie să rămână rândul de cartofi rondele, peste care adaugi 3 ouă bătute bine cu un pic de bulion.

    Dă la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte.

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro