Muşchi de porc cu ciuperci
Ce zici de combinaţia carne, ciuperci şi smântână? Dacă îţi surâde suficient cât să încerci, citeşte mai jos reţeta noastră de muşchi de porc cu ciuperci!
-
Ingrediente
300 g muşchi de porc
2 linguri ulei
1 lingură de muştar
sare, piper
1 pahar de vin roşu
500 g ciuperci
20 ml ulei
3 căţei de usturoi tocaţi mărunţi
100 ml smântână
pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Ia muşchiul de porc, spală-l, după care feliază-l.
Fă o compoziţie din 2 linguri de ulei, 1 lingură de muştar, sare şi piper.
Unge carnea cu acest amestec şi lasă-l aşa 10-15 minute.
Ia o tavă întinsă, unge cu ulei, adaugă bucăţile de carne şi adaugă în vas 1 pahar de vin roşu.
Dă la cuptor şi lasă aproximativ 30 de minute.
Separat, ia ciupercile, spală-le, curaţă-le şi taie-le în bucăţi ceva mai mari.
Încinge ulei într-o cratiţă, adaugă ciupercile şi lasă-le maximum 10 minute.
Adaugă într-un iaurt mic 3 căţei de usturoi mărunţiţi, pătrunjel tocat mărunt şi amestecă bine. Apoi, adaugă aici ciupercile scurse foarte bine.
Serveşte carnea cu acest amestec din smântână şi ciuperci.