Muşchiuleţ de vită la grătar, cu broccoli şi conopidă
O alegere consistentă şi spectaculoasă ca aspect şi gust: muşchiuleţ de vită la grătar, cu broccoli şi conopidă. Cartofii prăjiţi sunt bonus! Vezi reţeta!
-
Ingrediente
4-5 bucăţi de muşchiuleţ de vită
1 linguriţă miere
1 linguriţă muştar
Sare, piper
½ linguriţă boia de ardei dulce
4-5 cartofi
½ broccoli
½ conopidă
1 morcov
Ceapă verde
Mod de preparare
Ia bucăţile de muşchiuleţ de vită, spală-le, şterge-le cu un prosop de hârtie.
Prepară un sos din 1 linguriţă miere, 1 linguriţă muştar, sare, piper şi ½ linguriţă boia roşie dulce.
Dă bucăţile de carne prin acest sos şi pune-le pe grătarul foarte bine încins.
Aproape de final, adaugă aici şi legumele.
Carnea nu o lăsa prea mult, ci cât să fie făcută şi suculentă. Carnea de vită, lăsată pe grătar prea mult, se întăreşte.
Separat, curăţă cartofii, spală-i, taie-i şi prăjeşte-i în baie de ulei.
Când sunt toate gata, aşază-le pe un platou.
Le poţi savura şi cu o salată mare de legume.