Napolitană cu rahat şi lămâie

30.03.2016 0 comentarii

Pregăteşte şi tu napolitană cu rahat şi lămâie pentru ocaziile speciale sau pentru momentele în care ai poftă de un desert delicios, simplu şi de post!

  1. Ingrediente

    1 pachet mare de foi de napolitană
    1 kg rahat (de mai multe culori)
    7-8 lămâi
    2 pliculeţe zahăr vanilat
    1 pachet margarină sau unt (250 g)

    Mod de preparare

    Dă rahatul prin maşina de tocat. În prealabil, spală 4-5 lămâi, rade coaja a 2 dintre ele şi lasă coaja rasă deoparte, iar pe celelalte curăţă-le de coajă.

    Taie lămâile în jumătate sau sferturi şi dă-le şi pe ele prin maşina de tocat, alternând rahatul cu lămâile tocmai pentru ca primul să nu se lipească.

    Când toate sunt gata, mixează-le într-un castron mai mare cu untul sau margarina şi zeama de la 2 lămâi stoarse.

    Amestecă astfel încât totul să devină o pastă omogenă.

    La final, adaugă şi coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.

    Tapetează cu folie alimentară o tavă de aragaz, unge apoi cu un pic de unt sau margarină.

    Aşază prima foaie de napolitană, cu cubuleţele mai mari în sus.

    Întinde pe foaie 2-3 linguri de compoziţie de rahat, într-un strat subţire, pe toată suprafaţa, în special la colţuri.

    După aceea, aşază a doua foaie de napolitană, adaugă iar un strat de cremă, iar o foaie de napolitană până aceasta se termină.

    Pe ultima foaie de napolitană nu se mai pune nimic.

    Acoperă iar cu o folie alimentară şi presează uşor, pune peste o mică greutate, cum ar fi de exemplu, o planşetă de lemn.

    Lasă într-un loc răcoros, dar nu la frigider pentru a nu se înmuia.

    După câteva ore, presară cu zahăr farin şi taie în cuburi sau triunghiuri, cum doreşti.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro