Napolitană cu rahat şi lămâie
Pregăteşte şi tu napolitană cu rahat şi lămâie pentru ocaziile speciale sau pentru momentele în care ai poftă de un desert delicios, simplu şi de post!
-
Ingrediente
1 pachet mare de foi de napolitană
1 kg rahat (de mai multe culori)
7-8 lămâi
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 pachet margarină sau unt (250 g)
Mod de preparare
Dă rahatul prin maşina de tocat. În prealabil, spală 4-5 lămâi, rade coaja a 2 dintre ele şi lasă coaja rasă deoparte, iar pe celelalte curăţă-le de coajă.
Taie lămâile în jumătate sau sferturi şi dă-le şi pe ele prin maşina de tocat, alternând rahatul cu lămâile tocmai pentru ca primul să nu se lipească.
Când toate sunt gata, mixează-le într-un castron mai mare cu untul sau margarina şi zeama de la 2 lămâi stoarse.
Amestecă astfel încât totul să devină o pastă omogenă.
La final, adaugă şi coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.
Tapetează cu folie alimentară o tavă de aragaz, unge apoi cu un pic de unt sau margarină.
Aşază prima foaie de napolitană, cu cubuleţele mai mari în sus.
Întinde pe foaie 2-3 linguri de compoziţie de rahat, într-un strat subţire, pe toată suprafaţa, în special la colţuri.
După aceea, aşază a doua foaie de napolitană, adaugă iar un strat de cremă, iar o foaie de napolitană până aceasta se termină.
Pe ultima foaie de napolitană nu se mai pune nimic.
Acoperă iar cu o folie alimentară şi presează uşor, pune peste o mică greutate, cum ar fi de exemplu, o planşetă de lemn.
Lasă într-un loc răcoros, dar nu la frigider pentru a nu se înmuia.
După câteva ore, presară cu zahăr farin şi taie în cuburi sau triunghiuri, cum doreşti.