O fasole foarte simplă, cu cârnați afumați
-
Mâncarea asta e făcută în grabă. De obicei, când fac fasole, o fac ceva mai "elaborată", cu mai multe ingrediente. De data asta, însă, pentru că mă grăbeam, am simplificat-o pe cât s-a putut - și a ieșit atât de bună, c-am zis că-i musai s-o pun și pe eBucătăria.
Ingrediente
- 800 g fasole la conservă (fiartă, cu apă și sare, fără aditivi)
- 2 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- 2 cârnați afumați
- 1 lingură cimbru uscat, tocat
- 1 linguriță de busuioc uscat, tocat
- 150 ml de bulion (de preferat, de casă)
- 2 linguri de ulei
- piper
Rețetă
Într-o oală, am pus la călit, în ulei, la foc mic, cepele și usturoiul, tocate mărunt. Am pus și 2-3 linguri de apă
Când s-au înmuiat, am adăugat cârnații. Am găsit la o măcelărie niște cârnați lungi, subțiri, afumați - i-am tăiat în bucăți mari și i-am pus în oală.
Am dat focul un pic mai tare, I-am lăsat să se călească un pic, după care am adăugat fasolea (scursă de zeama din cutie). Prefer să folosesc fasole la conservă (atâta vreme cât n-are aditivi), ca să evit să o țin la înmuiat o noapte și apoi s-o fierb în mai multe ape. Nu e vorba de lene, e vorba de economie de timp.
După 2-3 minute, timp în care am amestecat în oală, am adăugat bulionul, cimbrul, busuiocul și piperul. Am pus și o jumătate de cană de apă.
Am lăsat să dea în clocot, după care am lăsat să fiarbă până a scăzut suficient. Sare n-am pus, cimbrul sărează suficient.
A ieșit atât de bună, că în jumătate de oră se terminase. Poftă bună :)
mi-ai facut pofta. trebuie sa incerc si eu. yammy!
da,ok,super
foarte bun doar doar k fasolik numai este mancarea cea ieftina
Am gatit azi dupa reteta ta, excelent a iesit! Omu meu a lasat farfuria luna de parca era splata, asa de mult i-a placut. M-ai salvat azi, am gatit o mancare buna in 40 de minute. Multumesc si sanatate!