O fasole foarte simplă, cu cârnați afumați

05.10.2010 4 comentarii
  1. Mâncarea asta e făcută în grabă. De obicei, când fac fasole, o fac ceva mai "elaborată", cu mai multe ingrediente. De data asta, însă, pentru că mă grăbeam, am simplificat-o pe cât s-a putut - și a ieșit atât de bună, c-am zis că-i musai s-o pun și pe eBucătăria.

    Ingrediente

    • 800 g fasole la conservă (fiartă, cu apă și sare, fără aditivi)
    • 2 cepe mici
    • 4 căței de usturoi
    • 2 cârnați afumați
    • 1 lingură cimbru uscat, tocat
    • 1 linguriță de busuioc uscat, tocat
    • 150 ml de bulion (de preferat, de casă)
    • 2 linguri de ulei
    • piper

    Rețetă

    Într-o oală, am pus la călit, în ulei, la foc mic, cepele și usturoiul, tocate mărunt. Am pus și 2-3 linguri de apă

    Fasole cu carnati afumati - ceapa si usturoiul se calesc la foc mic

    Când s-au înmuiat, am adăugat cârnații. Am găsit la o măcelărie niște cârnați lungi, subțiri, afumați  - i-am tăiat în bucăți mari și i-am pus în oală.

    Fasole cu carnati afumati - se adauga carnatii afumati

    Am dat focul un pic mai tare, I-am lăsat să se călească un pic, după care am adăugat fasolea (scursă de zeama din cutie). Prefer să folosesc fasole la conservă (atâta vreme cât n-are aditivi), ca să evit să o țin la înmuiat o noapte și apoi s-o fierb în mai multe ape. Nu e vorba de lene, e vorba de economie de timp.

    Fasole cu carnati afumati - se adauga fasolea

    După 2-3 minute, timp în care am amestecat în oală, am adăugat bulionul, cimbrul, busuiocul și piperul. Am pus și o jumătate de cană de apă.

    Fasole cu carnati afumati - se adauga bulionul, cimbrul, busuiocul

    Am lăsat să dea în clocot, după care am lăsat să fiarbă până a scăzut suficient. Sare n-am pus, cimbrul sărează suficient.

    Fasole cu carnati afumati - se fierbe pana scade suficient

    A ieșit atât de bună, că în jumătate de oră se terminase. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • daniel rus

    mi-ai facut pofta. trebuie sa incerc si eu. yammy!

    05.10.2010
  • chivu lucian

    da,ok,super

    23.10.2010
  • adi

    foarte bun doar doar k fasolik numai este mancarea cea ieftina

    10.11.2012
  • Teodora

    Am gatit azi dupa reteta ta, excelent a iesit! Omu meu a lasat farfuria luna de parca era splata, asa de mult i-a placut. M-ai salvat azi, am gatit o mancare buna in 40 de minute. Multumesc si sanatate!

    15.11.2012
Autor: Andrei Crivăț