O porţie de legume cu frunze verzi pe zi îţi întinereşte creierul cu 11 ani

08.04.2015 0 comentarii

Până de curând, vitamina K era considerată importantă doar în contextul coagulării sângelui. Cu toate astea, potrivit studiilor realizate în ultimii ani, vitamina K îndeplineşte numeroase funcţii, ne poate ajuta să trăim mai mult, prevenind sau ameliorând totodată afecţiuni grave.

 1. Cel mai recent studiu demonstrează faptul că 1-2 porţii de legume cu frunze verzi pe zi ar putea întineri creierul cu 11 ani. Specialiştii cred că cercetările trebuie continuate şi extinse în această direcţie pentru că vitamina K, regăsită mai ales în legumele cu frunze verzi, ar putea fi o metodă de prevenţie pentru degenerarea cognitivă, inclusiv pentru boala Alzheimer. 
   
  Spanacul, varza, broccoli, varza kale sau salata verde au efecte benefice asupra creierului nostru
   
  Cel puţin asta susţin cercetătorii de la Rush University din Chicago. Potrivit Newswise.com, aceştia au analizat dietele şi capacităţile cognitive a 954 de persoane cu vârsta medie de 81 de ani, timp de 5 ani. 
   
  La final, experţii au descoperit că subiecţii care încorporaseră în alimentaţie 1-2 porţii de legume cu frunze verzi pe zi prezentau abilităţi cognitive asemănătoare persoanelor cu 11 ani mai tinere, dar care nu consumaseră niciodată legume verzi. 
   
  Studiul a analizat şi efectele pozitive ale vitaminei K asupra creierului nostru, fiind prima cercetare care a făcut această asociere. 
   
  Alte surse importante de vitamina K sunt: salvie uscată, cimbru uscat, pătrunjel uscat sau proaspăt, busuioc proaspăt, varză, spanac, varză Kale, ştevie, urzici, păpădie verde, broccoli, andive, ţelină, salată verde etc. 
   
  Vitamina K: vitamina-medicament, cu numeroase funcţii
   
  Chiar dacă în trecut era considerată vitamina responsabilă doar pentru coagularea sângelui, iată că studiile din ultimii ani vin să îi confirme numeroase alte avantaje asupra sănătăţii noastre: 
   
  - Vitamina K ne ajută să trăim mai mult 
   
  În cadrul unei cercetări din 2014 la care au luat parte mai mult de 7000 de persoane cu risc crescut de boli cardiovasculare, s-a constatat că persoanele cu cel mai mare aport de vitamina K prezentau un risc cu 36% mai mic de a deceda indiferent de cauză, comparativ cu cei care nu consumau alimente bogate în vitamina K. 
   
  Acest studiu vine în completarea cercetărilor doctorului Bruce Ames, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în nutriţie şi procesul de îmbătrânire. 
   
  - Vitamina K ar putea avea implicaţii benefice şi în contextul altor afecţiuni grave 
   
  Principalul avantaj al acestei vitamine este cel de a activa proteinele implicate în ateroscleroză, osteoporoză, diabet şi cancer. Aşadar, ar putea preveni şi chiar încetini evoluţia acestor boli. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro