Omletă cu şuncă presată şi sparanghel
Nu, mesele de dimineaţă nu trebuie să fie mereu anoste şi clasice! Nu crezi? Încearcă şi tu această omletă cu şuncă presată şi sparanghel! E delicioasă!
-
Ingrediente
4 ouă
Sare, piper
1 lingură smântână
¼ cană brânză dată prin razătoarea mare
1 bucăţică de şuncă ţărănească, tăiată în cubuleţe
Mărar şi pătrunjel tocat mărunt
Ceapă verde tocată mărunt
Şuncă presată afumată
Sparanghel
Mod de preparare
Bate bine ouăle cu sare, piper, smântână, brânză.
Amestecă bine şi adaugă bucăţelele de şuncă ţărănească.
La final, tot aici, toacă mărunt mărarul, pătrunjelul şi ceapa verde.
Încinge uleiul şi adaugă compoziţia. Nu amesteca până nu se omogenizează aluatul, ca la clătite.
Cu o paletă, ia-o şi întoarce-o, astfel încât să fie făcută pe ambele părţi.
Prepară sparanghelul astfel: pune la fiert cam 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă sparanghelul.
Lasă-l 10-15 minute. Dacă vrei să îl mai pui şi pe grătar, pentru a fi mai crocant, lasă-l mai puţin. Dacă nu, lasă-l să fiarbă până când este pătruns bine.
Scoate-l când este făcut, sărează, piperează.
Aşază pe o farfurie un pat din felii de şuncă presată, omletă şi apoi bucăţile de sparanghel.