Omletă ţărănească

În diverse combinaţii, omleta este o opţiune gustoasă şi simplă pentru micul-dejun. Încearcă reţeta noastră de omletă ţărănească, cu cartof, smântână şi şuncă!
-
Ingrediente
3 ouă
1 cartof mediu
20 g şuncă sau bacon
1 lingură smântână
Sare, piper
Pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Fierbe cartoful în coajă, după care curăţă-l şi taie-l rondele.
Taie şunca sau baconul în feliuţe subţiri. Rumeneşte-l uşor. Scoate-l şi aşază-l pe o farfurie.
În aceeaşi cratiţă, rumeneşte un pic şi cartoful.
Bate ouăle într-un castron până devin omogene, dar nu foarte lichide. Adaugă o lingură de smântână, un praf de sare, de piper, baconul, cartoful şi pătrunjelul tocat mărunt.
Prăjeşte într-o tigaie, rotind într-o parte sau alta pentru ca omleta să se rumenească bine.
