Omletă ţărănească

24.06.2015 0 comentarii

În diverse combinaţii, omleta este o opţiune gustoasă şi simplă pentru micul-dejun. Încearcă reţeta noastră de omletă ţărănească, cu cartof, smântână şi şuncă!

  1. Ingrediente

    3 ouă
    1 cartof mediu
    20 g şuncă sau bacon
    1 lingură smântână
    Sare, piper
    Pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare

    Fierbe cartoful în coajă, după care curăţă-l şi taie-l rondele.

    Taie şunca sau baconul în feliuţe subţiri. Rumeneşte-l uşor. Scoate-l şi aşază-l pe o farfurie.

    În aceeaşi cratiţă, rumeneşte un pic şi cartoful.

    Bate ouăle într-un castron până devin omogene, dar nu foarte lichide. Adaugă o lingură de smântână, un praf de sare, de piper, baconul, cartoful şi pătrunjelul tocat mărunt.

    Prăjeşte într-o tigaie, rotind într-o parte sau alta pentru ca omleta să se rumenească bine.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro