Orez brun cu broccoli şi pui

E şi delicios, şi sănătos, aşa că încearcă şi tu reţeta noastră de orez brun cu broccoli şi pui! Ce salată ai alege drept garnitură? Vezi mai jos cum se face!
-
Ingrediente
3-4 pulpe de pui superioare
Sare, piper
Boia de ardei dulce
1 ceaşcă orez brun
3 ceşti apă plată
1 broccoli
Mod de preparare
Spală pulpele de pui, după care lasă-le un pic să se zvânte. Omite acest pas dacă nu eşti obişnuit să speli carnea.
Adaugă pulpele de pui într-un vas cu apă şi puţină sare.
După ce apa dă în clocot, mai lasă aproximativ 10 minute, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă.
Scoate-le, porţionează-le în bucăţi mai mici, dă-le cu sare, piper şi boia de ardei dulce.
Căleşte-le câteva minute într-o cratiţă în care am încins în prealabil puţin ulei.
Lasă-le apoi deoparte.
Într-o altă cratiţă, pregăteşte orezul.
Pune la fiert 3 ceşti apă plată şi, când dă în fiert, adaugă 1 ceaşcă de orez brun.
Lasă până se încheagă şi este făcut. Orezul brun are nevoie de mai mult timp, aşa că verifică înainte de a închide focul.
Sărează şi piperează.
Pune apă cu un pic de sare la fiert şi, când în clocot, adaugă broccoli.
Lasă 5-6 minute, după care închide.
Aşază pe un platou bucheţelele de broccoli, orezul brun şi pulpele de pui. Savurează împreună.
