Orez cu broccoli
Ori de câte ori asociezi două ingrediente delicioase, rezultatul nu poate fi decât spectaculos! Încerci şi tu combinaţia orez cu broccoli? Iată mai jos reţeta!
-
Ingrediente
1 cană de orez cu bob lung
1 ceapă
50 ml ulei
1 ardei gras roşu
1 ceşcuţă de apă
6 linguri de bulion
1 cană de apă încălzită
sare, piper
pătrunjel tocat mărunt
1 broccoli
Mod de preparare
Pune pe foc un vas cu apă şi puţină sare. Când dă în clocot, adaugă broccoli şi lasă-l 7 minute. Scoate şi dă-l deoparte.
Toacă o ceapă şi căleşte-o în 50 ml ulei încins. După ceapă, adaugă un ardei gras roşu, tăiat bucăţele. Toarnă peste 1 ceşcuţă de apă şi amestecă bine. Adaugă apoi 3 linguri de bulion şi lasă puţin, cât totul să devină ca un sos.
Spală orezul şi adaugă-l aici. Să ai pregătită 1 cană de apă încălzită pentru că orezul va absoarbe tot sosul din compoziţia de mai sus.
Începe să pui câte puţin din apa încalzită, astfel încât să fiarbă toate legumele cu orezul. Lasă aproximativ 20 de minute, până când totul este gata. Atunci, mai adaugă 2-3 linguri de bulion, dacă doreşti.
În acest moment, orezul trebuie să fie deja legat, fără zeamă.
Pune-l pe farfurie, sărează şi piperează după gust.
Adaugă deasupra bucheţelele de broccoli şi pătrunjel tocat mărunt.