Orez cu ciuperci învelite în bacon

14.08.2017 0 comentarii

Poate sună pretenţios, dar nu, acest preparat delicios, orez cu ciuperci învelite în bacon, este de efect, dar foarte uşor de făcut! Vezi mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    4-5 ciuperci
    4 linguri bulion
    Sare, piper
    bacon
    1 ceaşcă de orez
    3 ceşti apă
    1 morcov
    1 ardei verde
    1 ceapă
    2 linguri mazăre

    Mod de preparare


    Ia 4-5 ciuperci, curăţă-le, spală-le şi pune-le pe grătar, cât să se rumenească uşor.

    Scoate-le pe un platou şi umple-le cu cu un sos pregătit în prealabil.

    Cum se prepară acest sos? Simplu, încinge într-o tigaie puţin ulei, adaugă 4 linguri de bulion, sare, piper şi baton tăiat bucăţele.

    Lasă cât să se călească foarte puţin, după care foloseşte acest sos la umplutura ciupercilor.

    Înfăşoară pe lateral ciupercile în câte o fâşie de bacon proaspăt.

    Separat, prepară orezul: pune la fiert 3 ceşti de apă cu puţină sare şi, când apa dă în fiert, adaugă 1 ceaşcă de orez.

    Adaugă apoi 1 morcov tăiat bucăţele, 1 ardei verde tăiat mai mare, o ceapă şi 2 linguri de mazăre.

    Lasă totul să fiarbă, la foc moderat.

    Când orezul şi legumele s-au închegat, poţi lua de pe foc.

    Ia apoi o tavă termorezistentă, unge cu puţin ulei, aşază un pat din felii de bacon.

    Pune într-o parte orezul cu legume şi în cealaltă parte ciupercile înfăşurate în bacon.

    Dă la cuptor pentru maximum 10-15 minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro