Orez cu ciuperci învelite în bacon
Poate sună pretenţios, dar nu, acest preparat delicios, orez cu ciuperci învelite în bacon, este de efect, dar foarte uşor de făcut! Vezi mai jos reţeta!
-
Ingrediente
4-5 ciuperci
4 linguri bulion
Sare, piper
bacon
1 ceaşcă de orez
3 ceşti apă
1 morcov
1 ardei verde
1 ceapă
2 linguri mazăre
Mod de preparare
Ia 4-5 ciuperci, curăţă-le, spală-le şi pune-le pe grătar, cât să se rumenească uşor.
Scoate-le pe un platou şi umple-le cu cu un sos pregătit în prealabil.
Cum se prepară acest sos? Simplu, încinge într-o tigaie puţin ulei, adaugă 4 linguri de bulion, sare, piper şi baton tăiat bucăţele.
Lasă cât să se călească foarte puţin, după care foloseşte acest sos la umplutura ciupercilor.
Înfăşoară pe lateral ciupercile în câte o fâşie de bacon proaspăt.
Separat, prepară orezul: pune la fiert 3 ceşti de apă cu puţină sare şi, când apa dă în fiert, adaugă 1 ceaşcă de orez.
Adaugă apoi 1 morcov tăiat bucăţele, 1 ardei verde tăiat mai mare, o ceapă şi 2 linguri de mazăre.
Lasă totul să fiarbă, la foc moderat.
Când orezul şi legumele s-au închegat, poţi lua de pe foc.
Ia apoi o tavă termorezistentă, unge cu puţin ulei, aşază un pat din felii de bacon.
Pune într-o parte orezul cu legume şi în cealaltă parte ciupercile înfăşurate în bacon.
Dă la cuptor pentru maximum 10-15 minute.