Orez cu ciuperci şi pui
Legumele merg perfect cu carnea de pui, aşa că ne-am gândit la un preparat ce poate fi adaptat uşor. Am gătit orez cu ciuperci şi pui, o reţetă foarte gustoasă!
-
Ingrediente
1 piept de pui
1 cană de orez
1 cană supă de legume (rezultată din fierberea mai multor legume, la alegere: 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras etc)
2 linguri de ulei
4-5 ciuperci
pătrunjel
Mod de preparare
Fierbe pieptul de pui în apă cu sare, aproximativ 30 de minute, până când este făcut.
Când este gata, taie-l bucăţi mai mari.
Fierbe legumele în 3 căni de apă, 1 lingură de ulei şi puţină sare.
Când sunt gata, scoate legumele într-un vas separate.
Peste supa de legume adaugă 1 cană de orez (poţi opta şi pentru orez brun, de pildă) şi fierbe până când scade toată zeama, iar el este fiert.
Separat, curăţă şi spală 4-5 ciuperci şi căleşte-le într-o lingură de ulei, maxim 10 minute.
Când sunt toate gata, amestecă bucăţile de piept de pui cu orezul, ciupercile, verdeaţa şi, dacă doreşti, câteva din legumele fierte, tăiate bucăţele.
Ornează cu pătrunjel.