Orez cu garam masala și pui
Vă propun o rețetă indiană simplă și rapidă, care vă va răsplăti din plin munca; este foarte aromată și absolut delicioasă.
-
Vă propun o rețetă simplă și rapidă, care vă va răsplăti din plin munca; este foarte aromată și absolut delicioasă.
Bucătărie: indiană
Dificultate: ușor
Cantitate: 2-4 porții
Timp de preparare: 5 minute plus înmuiere
Timp de gătit: 15 minute plus așteptare
Ingrediente:- 1 piept de pui (circa 300 g în total) dezosat, fără piele, tăiat cubulețe
- sare
- 2 lingurițe de garam masala
- 2 linguri de ghee (sau unt, ori ulei de floarea-soarelui)
- 1/2 linguriță de semințe de chimion
- 1/2 linguriță de semințe de muștar
- 1/2 linguriță de semințe de coriandru
- 1/2 linguriță de semințe de schinduf
- 1/2 ardei iute verde, tocat
- 2 foi de dafin
- 1 rulou de scorțișoară
- 2 cepe verzi, tăiate bucățele
- 120 g orez Basmati
- 1 lingură de suc de lămâie
- frunze proaspete de coriandru (sau pătrunjel), pentru ornat
- feliuțe de lămaie, pentru ornat
Se spală orezul în câteva ape, apoi se pune la înmuiat 30 de minute. Se scurge și se pune într-o oală. Se sărează, se adaugă 1 cană cu apă, foile de dafin și scorțișoară. Se dă în clocot, apoi se micșorează flacăra la minim, ca lichidul doar să bolborosească ușor. Se acoperă oala și se fierbe orezul 10-12 minute. Se stinge flacăra și se lasă să stea acoperit, alte 10 minute. Se afâneaza apoi cu o furculiță.Între timp se încinge ghee-ul într-o tigaie mare, la foc mic-mediu. Se adaugă semințele de chimion, coriandru, muștar și schinduf și se prăjesc 1 minut, amestecând ocazional.
Se adaugă apoi carnea, se sărează, se piperează și se adaugă garam masala și ardeiul iute. Se prăjește carnea 5-6 minute, amestecând frecvent, până ce este făcută.
Se adaugă ceapa verde, sucul de lămâie și coriandrul și se amestecă.
Se servește carnea alături de orez, ornată cu feliuțe de lămâie.
Sfaturi:
Schinduf se găsește in magazinele naturiste (în București, de exemplu, K-Lite din Piața Amzei) și în măcelăriile arăbești. Tot acolo puteți găsi și ghee.
2-4 portii?
pai da, in functie de cat mananci, nu ? :)
Ies cam 750-800g de mancare. Depinde de cat esti de flamand si daca s-a mai servit ceva inainte.