Orez cu garam masala și pui

25.05.2015 3 comentarii

Vă propun o rețetă indiană simplă și rapidă, care vă va răsplăti din plin munca; este foarte aromată și absolut delicioasă.

  1. Vă propun o rețetă simplă și rapidă, care vă va răsplăti din plin munca; este foarte aromată și absolut delicioasă.

    Bucătărie: indiană
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 2-4 porții
    Timp de preparare: 5 minute plus înmuiere
    Timp de gătit: 15 minute plus așteptare

    Ingrediente:

    • 1 piept de pui (circa 300 g în total) dezosat, fără piele, tăiat cubulețe
    • sare
    • 2 lingurițe de garam masala
    • 2 linguri de ghee (sau unt, ori ulei de floarea-soarelui)
    • 1/2 linguriță de semințe de chimion
    • 1/2 linguriță de semințe de muștar
    • 1/2 linguriță de semințe de coriandru
    • 1/2 linguriță de semințe de schinduf
    • 1/2 ardei iute verde, tocat
    • 2 foi de dafin
    • 1 rulou de scorțișoară
    • 2 cepe verzi, tăiate bucățele
    • 120 g orez Basmati
    • 1 lingură de suc de lămâie
    • frunze proaspete de coriandru (sau pătrunjel), pentru ornat
    • feliuțe de lămaie, pentru ornat


    Se spală orezul în câteva ape, apoi se pune la înmuiat 30 de minute. Se scurge și se pune într-o oală. Se sărează, se adaugă 1 cană cu apă, foile de dafin și scorțișoară. Se dă în clocot, apoi se micșorează flacăra la minim, ca lichidul doar să bolborosească ușor. Se acoperă oala și se fierbe orezul 10-12 minute. Se stinge flacăra și se lasă să stea acoperit, alte 10 minute. Se afâneaza apoi cu o furculiță.

    Orez cu garam masala si pui - orezul se fierbe cu dafin si scortisoara

    Între timp se încinge ghee-ul într-o tigaie mare, la foc mic-mediu. Se adaugă semințele de chimion, coriandru, muștar și schinduf și se prăjesc 1 minut, amestecând ocazional.

    Orez cu garam masala si pui - condimentele se prajesc un minute

    Se adaugă apoi carnea, se sărează, se piperează și se adaugă garam masala și ardeiul iute. Se prăjește carnea 5-6 minute, amestecând frecvent, până ce este făcută.

    Orez cu garam masala si pui - se adauga carnea, garam masala si ardeiul iute

    Se adaugă ceapa verde, sucul de lămâie și coriandrul și se amestecă.

    Orez cu garam masala si pui - se adauga ceapa verde si coriandrul

    Se servește carnea alături de orez, ornată cu feliuțe de lămâie.

    Orez cu garam masala si pui - se serveste carnea alaturi de orez

    Sfaturi:

    Schinduf se găsește in magazinele naturiste (în București, de exemplu, K-Lite din Piața Amzei) și în măcelăriile arăbești. Tot acolo puteți găsi și ghee.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Lirca

    2-4 portii?

    23.06.2010
  • andrei crivat

    pai da, in functie de cat mananci, nu ? :)

    23.06.2010
  • Radu Popovici

    Ies cam 750-800g de mancare. Depinde de cat esti de flamand si daca s-a mai servit ceva inainte.

    23.06.2010
Autor: Radu Popovici