Orez cu lapte şi căpşuni

27.06.2016 0 comentarii

Dacă te întrebi ce desert apetisant poţi face cu fructele de sezon, iată aici un posibil răspuns: orez cu lapte şi căpşuni! Ei, ce zici de combinaţia asta?

  1. Ingrediente

    2 căni de orez cu bob mare, rotund
    ½ litru de apă
    Lapte (aproximativ 6 căni, dar depinde de consistenţa dorită)
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    1-2 linguri de zahăr
    5-6 căpşuni

    Mod de preparare


    Spală foarte bine 2 căni de orez, după care lasă-l deoparte, într-un vas.

    Pune la fiert ½ litru de apă. Când dă în fiert, adaugă orezul.

    Amestecă bine.

    Când orezul a înghiţit apa, începe să pui treptat laptele. Adaugă laptele până când vezi că orezul este închegat, pătruns.

    Cu 5 minute înainte de a închide focul, adaugă şi 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi 2 linguri de zahăr (sau cât de dulce doreşti).

    Ornează deasupra cu căpşuni sau dulceaţă de căpşuni.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro