Orez cu lapte şi căpşuni

Dacă te întrebi ce desert apetisant poţi face cu fructele de sezon, iată aici un posibil răspuns: orez cu lapte şi căpşuni! Ei, ce zici de combinaţia asta?
-
Ingrediente
2 căni de orez cu bob mare, rotund
½ litru de apă
Lapte (aproximativ 6 căni, dar depinde de consistenţa dorită)
1 pliculeţ zahăr vanilat
1-2 linguri de zahăr
5-6 căpşuni
Mod de preparare
Spală foarte bine 2 căni de orez, după care lasă-l deoparte, într-un vas.
Pune la fiert ½ litru de apă. Când dă în fiert, adaugă orezul.
Amestecă bine.
Când orezul a înghiţit apa, începe să pui treptat laptele. Adaugă laptele până când vezi că orezul este închegat, pătruns.
Cu 5 minute înainte de a închide focul, adaugă şi 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi 2 linguri de zahăr (sau cât de dulce doreşti).
Ornează deasupra cu căpşuni sau dulceaţă de căpşuni.
