Orez cu piept de pui şi sos de prune

Un mix interesant de ingrediente, dar cu un gust spectaculos, de care te vei îndrăgosti! Combină orezul cu pieptul de pui şi un sos delicios, din prune.
-
Ingrediente
300 g orez cu bob lung
1 piept de pui
sare, piper
30 ml ulei de cocos
3 linguri de apă
câteva prune uscate
2 linguri vin roşu
1 linguriţă miere
1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare
Spală bine 1 cană de orez (aproximativ 300 g). Adaug-o într-un vas, alături de 3 căni de apă.
Lasă la fiert până se absoarbe toată apa, iar orezul este făcut. După, dă-l deoparte.
Spală pieptul de pui, lasă-l un pic să se zvânte, porţionează-l în bucăţi şi dă-i cu sare şi piper.
Încinge într-o cratiţă 30 ml de ulei de cocos, după care adaugă aici bucăţelele de piept de pui.
Între timp, pune şi 3 linguri de apă pentru ca pieptul de pui să se pătrundă mai bine.
Când este făcut, scoate bucăţile de piept de pui într-o farfurie, separat.
În aceeaşi cratiţă, adaugă prune uscate, tăiate mărunt în prealabil. Căleşte-le 5 minute, cu 2 linguri de vin roşu şi 1 linguriţă de miere.
La final, adaugă peste şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
Aşază pe un platou orezul în mijloc, bucăţile de carne lângă, toarnă peste carne sosul de prune şi ornează cu afine şi un pic de pătrunjel.
