Orez cu pui şi ananas

22.06.2018 0 comentarii

Dacă nu te poţi hotărî între orez cu pui şi orez cu ananas, e simplu! Asociază-le! Va ieşi un inedit preparat cu orez cu pui şi ananas: simplu şi gustos!

 1. Asiatică sau nu, putem şi noi, oricând, să preparăm o astfel de reţetă ceva mai specială. Asocierile de gusturi vor face ca rezultatul să fie unul spectaculos. Orez, pui, ananas toate într-un preparat consistent, perfect atât pentru prânz, dar şi pentru cină sau ocaziile ceva mai speciale.

  Poţi folosi atât ananas proaspăt tăiat, cât şi pe cel din conservă, deşi noi am optat pentru prima variantă. Savoarea se păstrează altfel, dând un gust mai bogat preparatului final.

  De altfel, ori de câte ori cumperi ananas, îl tai, îl foloseşti în salate sau în funcţie de preferinţă şi îţi mai rămân câteva bucăţele în frigider, poţi opta pentru un preparat de acest fel. 

  Aşadar, uite mai jos reţeta noastră de orez cu pui şi ananas, o îmbinare excelentă a mai multor gusturi şi influenţe. Ai încerca-o şi tu?

  Ingrediente

  ½ piept de pui
  sare, piper
  3 căni de supă de legume
  1 cană orez
  1 ceşcuţă suc de roşii
  salată verde
  ananas bucăţi

  Mod de preparare


  Ia pieptul de pui, spală-l şi pune-l într-o oală cu apă, cât să îl acopere.

  Lasă-l la fiert cam 30 de minute după ce apa dă în clocot.

  Scoate şi taie pieptul de pui în fâşii subţiri. Sărează şi piperează.

  Separat, pe foc, pune la fiert 3 căni de supă de legume (sau apă, dar va ieşi mai gustos cu supă). Când dă în fiert, adaugă 1 cană de orez spălat bine înainte.

  Amestecă uşor şi lasă până când orezul este închegat.

  Separat, într-o cănuţă, încălzeşte 1 ceşcuţă de suc de roşii şi puţin piper. Amestecă, după care adaugă acest sos peste orez cât să îl coloreze puţin.

  Aşază pe un platou un pat de salată verde, după aceea orezul, faşiile de carne şi câteva bucăţi de ananas.

  Încerci şi tu orez cu pui şi ananas?

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro