Orez cu turmeric şi creveţi
Ai invitaţi şi nu ştii cu ce să îi surprinzi? Uite mai jos un preparat cu adevărat spectaculos, gustos şi simplu de făcut: orez cu turmeric şi creveţi!
-
Ingrediente
1 cană de orez
3 căni de apă
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
20 ml de ulei
1 vârf de linguriţă turmeric
sare, piper după gust
măsline verzi
5-6 creveţi
ulei de măsline
Mod de preparare
Pune la fiert 3 căni de apă.
Când dă în fiert, adaugă 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras şi 20 ml de ulei.
Lasă să fiarbă 5 minute, după care adaugă aici şi orezul, lăsând în vas şi legumele.
Fierbe cu totul până se încheagă. De-abia atunci scoate legumele.
Amestecă în orez şi, la final, adaugă şi 1 vârf de linguriţă de turmeric, sare şi piper, după gust.
Opţional, poţi opta şi pentru măsline verzi tăiate mărunt.
Prepară creveţii astfel: marinează-i câteva minute într-un amestec din ulei de măsline, suc de lămâie şi 2-3 căţei de usturoi mărunţiţi.
Îi poţi prepara apoi pe grătar, pe frigărui sau în cratiţă, prăjiţi într-un amestec de ulei, suc de lămâie şi usturoi.