Ouă coapte în pâine

21.12.2010 7 comentarii
  1. Ingrediente

    • chifle (câte doriți să faceți)
    • ouă (câte chifle, atâtea ouă)
    • smântână
    • cașcaval
    • parmezan
    • verdețuri (fie ele și uscate, eu am folosit cimbru și ceapă verde)
    • fulgi de ardei iute (opțional)
    • piper

    Rețetă

    Am tăiat un capac din fiecare chiflă (eu am folosit graham, că-mi place) și le-am scos miezul.

    Oua coapte in paine - chiflele se taie si se scoate miezul

    În fiecare chiflă am spart un ou. Pe lângă el, am pus câte o linguriță de smântână

    Oua coapte in paine - in chifle se pune oul si smantana

    Am pus apoi un pic de cimbru (uscat) și un pic de ceapă verde (uscată și ea). Peste ele am ras cașcaval și parmezan. Pe unele am pus și fulgi de ardei iute.

    Oua coapte in paine - se adauga cimbru, ceapa verde, cascaval si parmezan

    Am încins VitaCook-ul 5 minute la 170 de grade, apoi am pus chiflele înăuntru, pe raftul de jos, tot la 170 de grade, pentru 20 de minute. Desigur, dacă n-aveam VitaCook, le băgam pur și simplu la cuptor.

    Oua coapte in paine - chiflele cu ou se coc 20 de minute la 170 de grade

    După 20 de minute, am ridicat capacul de la VitaCook și am pus peste chifle capacele tăiate. Am mai lăsat 5 minute, apoi le-am scos.

    Oua coapte in paine - dupa 20 de minute se scot si se servesc

    Așa arătau în interior. Oul n-a fost răscopt, dar nici crud.

    Oua coapte in paine - sectiune

    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Dragos Mone

    ce bine ar merge astea intr-o dimineata friguroasa de iarna, cu niste sunca si carnati uscati langa, o bucata de telemea si niste ardei capia...

    21.12.2010
  • nicoleta

    excelenta reteta.merita incercata!

    21.12.2010
  • ainutza31

    deja imi ploua-n gura!!! yammy!!!

    21.12.2010
  • Pisica Roz

    Mmmmmm... deja mi-e foame... :D

    22.12.2010
  • Bucatar Verde

    Doua probleme: 1. painea iese la final foarte pesmetata. 2. am tinut painea la cuptor 20+ 5 minute (la foc mic) dar galbenusul a ramas moale. Vre-un pont? Problema este ca daca dau focul mai iute painea devine prea tare ca sa poata fii mancata.

    23.12.2010
  • andrei crivat

    Bucatar Verde, ideea chiar asta e, sa ramana moale. Nu crud, insa. :) Probabil difera de la cuptor la cuptor. Io zic sa incerci sa nu acoperi oul complet cu cascaval. Sa lasi sa prinda caldura direct.

    23.12.2010
  • Bucatar Verde

    Recunosc ca, din prea mult zel sau poate ca sa-mi impresionez nevasta cu calitatile mele de bucatar, am pus mult cascaval si parmezan. Multumesc de sfat.

    24.12.2010
Autor: Andrei Crivăț