Ouă coapte în pâine
-
Ingrediente
- chifle (câte doriți să faceți)
- ouă (câte chifle, atâtea ouă)
- smântână
- cașcaval
- parmezan
- verdețuri (fie ele și uscate, eu am folosit cimbru și ceapă verde)
- fulgi de ardei iute (opțional)
- piper
Rețetă
Am tăiat un capac din fiecare chiflă (eu am folosit graham, că-mi place) și le-am scos miezul.
În fiecare chiflă am spart un ou. Pe lângă el, am pus câte o linguriță de smântână
Am pus apoi un pic de cimbru (uscat) și un pic de ceapă verde (uscată și ea). Peste ele am ras cașcaval și parmezan. Pe unele am pus și fulgi de ardei iute.
Am încins VitaCook-ul 5 minute la 170 de grade, apoi am pus chiflele înăuntru, pe raftul de jos, tot la 170 de grade, pentru 20 de minute. Desigur, dacă n-aveam VitaCook, le băgam pur și simplu la cuptor.
După 20 de minute, am ridicat capacul de la VitaCook și am pus peste chifle capacele tăiate. Am mai lăsat 5 minute, apoi le-am scos.
Așa arătau în interior. Oul n-a fost răscopt, dar nici crud.
Poftă bună :)
ce bine ar merge astea intr-o dimineata friguroasa de iarna, cu niste sunca si carnati uscati langa, o bucata de telemea si niste ardei capia...
excelenta reteta.merita incercata!
deja imi ploua-n gura!!! yammy!!!
Mmmmmm... deja mi-e foame... :D
Doua probleme: 1. painea iese la final foarte pesmetata. 2. am tinut painea la cuptor 20+ 5 minute (la foc mic) dar galbenusul a ramas moale. Vre-un pont? Problema este ca daca dau focul mai iute painea devine prea tare ca sa poata fii mancata.
Bucatar Verde, ideea chiar asta e, sa ramana moale. Nu crud, insa. :) Probabil difera de la cuptor la cuptor. Io zic sa incerci sa nu acoperi oul complet cu cascaval. Sa lasi sa prinda caldura direct.
Recunosc ca, din prea mult zel sau poate ca sa-mi impresionez nevasta cu calitatile mele de bucatar, am pus mult cascaval si parmezan. Multumesc de sfat.